Bafra'da 6.Hıdrellez Şenlikleri coşkusu yaşandı

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'nin 6.sı Adnan Menderes Parkı'nda gerçekleştirildi.

Samsun'un Bafra Belediye Başkanı Zih

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'nin 6.sı Adnan Menderes Parkı'nda gerçekleştirildi.

Samsun'un Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz ile belediye meclis üyelerinin, muhtarların, oda başkanlarının, okul müdürlerinin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikler protokolün yumurta tokuşturması ile başladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Hıdrellez'in Türk milletinin kültüründe var olduğunu belirterek, halkın farklı bir heyecanla bu şenlikleri kutladığını söyledi. Hıdrellez'in bolluk ve bereketin timsali, bahardan yaza geçişi ifade ettiğini dile getiren Şahin, Anadolu'da kutlanan ancak unutulmaya yüz tutan bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin değişik yerlerinde ve Samsun'un Lâdik ilçesinde meydana gelen terör saldırılarında 5 şehit verdiklerini ve bu nedenle şenlik programı içerisinde yer alan konserleri iptal ettiklerini hatırlatan Şahin, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Bafra'nın ve içinde bulunduğu bölgenin kültürel, sosyal ve tarihi anlamda önemli bir potansiyele sahip olduğunu da kaydeden Şahin, Alaçam Geyikkoşan'da yapılan güreşlerin Karadeniz Bölgesi'nin Kırkpınar'ı olduğuna dikkat çekti. Hıdırellez şenliği; Bafra Belediyesi'nin yağlı yanıç, haşlanmış yumurta, kestane ve ayran ikramıyla sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile