Bafra'da Geleneksel Sele Sepet Top Kandil Şenliği

Bafra'da Geleneksel Sele Sepet Top Kandil Şenliği

Samsun'un Bafra ilçesinde geleneksel olarak kutlanan "Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri" havai fişek gösterisi ve Orhan Hakalmaz Konseri ile kutlandı.

Bafra'da, her yıl Ramazan ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gece Sele-Sepet Top Kandil Şenlikleri düzenleniyor. Bafra Belediyesi tarafından Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında yapılacak olan meydan alanında kutlanan şenlikte açılış konuşması yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, şenliğin, bolluk, bereket ve birlikteliğin simgesi olduğunu söyledi.
Bafra Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Zihni Şahin, "Maneviyata ve maliyete önem vererek Bafra'mızın için hareket ettik. 8 mahallemizde 130 bin metrekare satıh kaplama yaptık. 10 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık ama hala asfalt çalışmalarımıza ve kaldırım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kaldırım çalışmalarımızı da 30 bin metrekare olarak planladık. İnşallah 2010 yılının sonuna kadar bu çalışmamız bitecektir. İnşallah önümüzdeki cuma günü Büyük Pazaryeri çalışmamız başlayacak. Asfalt şantiyemizin ihalesi de 15 Eylülde gerçekleştirilecek. Bafra'da bulunan parklarda yenilikler yaptık. Her ramazan ayında mağdur 2 bin kişiye iftar yemeği veriyoruz. 19 tane aracı Bafra Belediyemize kazandırdık. Siz beni Bafra belediye başkanı olarak seçtiniz, bende sizi mahcup etmeyeceğim" dedi
AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney ise, "Önümüzdeki günlerde inşallah genel itibariyle referandumda, 'Evet' oyu eğer çıkar ise, Türkiye daha demokratik, İnsanlarımız daha özgür, insanlarımız daha fazla hakka sahip olacaklardır. Onun için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, "Samsun ilimiz her zaman adım adım ilerliyor. İnşallah buna paralel olarak da Bafra'mızda da çok güzel gelişmeler olacak. Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin Bey, çok mütevazı ölçekte, iktisadi hesaplar ve kitaplarla, Bafra'mızın ihtiyaçlarını karşılamak için çok güzel bir sunum yaptı. Zihni Beyde var olan birçok belediye başkanımızda olmayan bir sermayeyi söylemek istiyorum. Zihni Bey, benim bugüne kadar hayatımda tanıdığım en fazla ilişki sermayesine, yani insan ilişkileri konusundaki alçak gönüllülüğe sahip aslan gibi bir arkadaşımızdır" şeklinde konuştu.
Türk halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz, Bafra'da Sele Sepet Şenliği'nde konser verdi. Şenlikte sahneye çıkan Orhan Hakalmaz, okuduğu türkülerle 5 bine yakın Bafralıya duygu dolu bir gece yaşattı. Konseri izleyenler, ünlü sanatçının türkülerine hep bir ağızdan eşlik etti. Bafra'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakalmaz, istek şarkıları da seslendirdi.
Konseri Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İbrahim Eren, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, İkizpınar Belde Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, İsmail Mutlu, işadamları, belediye meclis üyeleri, belediye amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile