Bafra'da 'Hayatla Yarisilmaz' Etkinligi

Bafra'da 'Hayatla Yarisilmaz' Etkinligi

Samsun’un Bafra ilçesinde Trafik Haftasi nedeniyle “Hayatla Yarisilmaz“ mottosuyla Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanliginca ortak etkinlik düzenlendi.

Atatürk Bulvari’nda düzenlenen etkinlikte Ilçe Kaymakami Cevdet Ertürkmen, Ilçe Emniyet Müdürü Murat Öner ve Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Çagim Baris Türüdü tarafindan, trafik ekiplerince durdurulan araç sürücüleri uyarilarak brosür dagitildi.

Kaymakam Ertürkmen yaptigi konusmada, “Hayatla Yarisilmaz’ mottosuyla birlikteyiz. Tüm dikkatleri trafik konusuna, trafikte yasadigimiz kazalara, yaralanmalara ve ölümlere dikkat çekmek istiyoruz. Özür dileyelim ancak acele etmeyelim. Geçmis olsun demeyelim ama kusura bakmayin geç kaldik diyelim fakat hayatla yarisilmaz diyelim” dedi.

Ertürkmen, “Bir okulumuzun önünde yaya geçidindeyiz. Yaya öncelikli trafik uygulamalarimizda, yaya odakli trafik çalismalarimiza bu sene de devam ediyoruz. Bu Trafik Haftasi’nda da bunu ön plana çikartiyoruz. Bafra’da tarimsal faaliyetler hizlandi. Traktörler ve diger tarim araçlari trafige çikmaya basladi.

Özellikle traktörlerde kedigözlerine dikkat edilmesi, asiri yük yüklenmemesi, koruma tedbirleri alinmadan sahaya sürülmemesini çiftçilerimizden rica ediyorum. Çünkü her yil Bafra ilçesinde 2-3 ölümlü traktör kazasi meydana geliyor. Çiftçilerimizle yaptigimiz toplantilarda bunlari söylüyoruz ama tekrar istirham ediyorum. Yine çalismalarimizda yaya öncelikli oldugu egitim-ögretim faaliyetimiz devam ediyor. Yayalarimizdan trafik kurallarina uymalarini, uymayanlarin da uyanlar tarafindan uyarilmalarini istiyoruz. Araç sahiplerinden de özellikle çocuklarimiz için okul önlerinde dikkatli olmalarini ve hiz limitlerine uymalarini talep ediyoruz” diye konustu.

Brosür dagitilmasinin ardindan etkinlik sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile