Bafra’da Organik Tarım Teknikleri Derneği Açıldı

Bafra’da Organik Tarım Teknikleri Derneği Açıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde Organik Tarım Teknikerleri Derneği açıldı.

Derneğin açılışına AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım Başkanı Osman Arslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Organik Tarım Teknikerleri Derneği Başkanı Özgür Doğukan’ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, organik tarımın öneminden bahsetti. Ayan, “Gelecek nesillerimizi korumak için organik tarım yapmak zorundayız çünkü biliyoruz ki anne sütünde dahi kimyasal kalıntılarla karşı karşıyayız. Bu gelecek nesillerimizin yok olması anlamına gelmektedir. Yine küçük çiftçilerimizi korumak için organik tarım yapmak durumundayız. Ekonomimizi desteklemek için organik tarım yapmak zorundayız. Sağlıklı besin kalitesini yükseltmek için organik tarım yapmalıyız” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım Başkanı Osman Arslan, “Gerek üreticilerin gerek pazarlamacıların ya da işletmecilerin bununla birlikte kontrol sertifikasyon hizmetlerinde bulunan tüm organik tarım faaliyetlerin örgütlenmesi bakımından bakanlık olarak örgütlenmeye çok önem vermekteyiz” diye konuştu.

Milletvekili Ahmet Yeni ise toprağın kıymetini bilen, ona en fazla değer verenlerin çiftçiler olduğunu vurguladı. Yeni, “Altının değerini sarraf, toprağın değerini de çiftçilerimiz bilir. Hükümet olarak ülkeyi her alanda güçlendirdiğimiz gibi, tarım sektörünü de belli bir seviyeye getirdik” diye konuştu

Konuşmaların ardından protokol tarafından derneğin açılışı yapıldı. Daha sonra davetlilere organik yiyecekler ikram edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile