Bafra’da Yaşlılar Haftası Etkinlikleri

Bafra’da Yaşlılar Haftası Etkinlikleri

Samsun’un Bafra ilçesinde “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin, daire müdürleri, Bafra Bakıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Şengül Gürses ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İlçe Müdürü Muzaffer Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Huzurevi sakinlerinden Duran Ülgen yaptığı konuşmada, “Bütün insanlar için değişik manalar ifade eden yaşlılık özel bir dönemdir. Yaşlılık dönemi toplumla bütünleşmeyle birlikte geçmişiyle barışık yaşama bağlı kalınması gereken bir dönemdir. Biz yaşlılar toplumda tüketen, kenara itilmiş, bakıma muhtaç bireyle olmak yerine, katkıda bulunan ve üreten bireyler olmak istiyoruz. Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşam kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” dedi.

Yaşlılar Haftası’nın öneminden bahseden Bafra Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin konuşmasında, “Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu 60 yaş üzeri kesim oluşturmakta. Her geçen zaman bu oran biraz daha artmakta, bu da yaşlanan bir toplum olacağımızın göstergesidir. Hizmetlerimizi de bu oranları dikkate alarak sunmalıyız. Ömrünün büyük bir bölümünü ailesine, çevresine, milletine ve vatanına hizmetle geçirmiş büyüklerimize hizmet etmek, onların hizmetlerini karşılamak bizler için bir minnet borcudur. Ömrü olan herkes bir gün yaşlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla Anayasa’daki ‘sosyal devlet olma’ ilkesi gereği kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise, “Hayat, doğumla ölüm arasında geçen bir süre. İnsanoğlu geriye dönüp baktığında ya iyilikleri hatırlıyor ya da kötülükleri hatırlıyor. İstiyoruz ki iyilikler çok olsun. Bu, hepimizi ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla biz bir aileyiz, bir bütünüz. Yaşlanan bizler değil, nüfus cüzdanlarımız. Ruhumuz ve moralimiz her gün taze kalıyor. Sizleri seviyor ve hürmet ediyoruz. İyi ki varsınız. Atatürk'ün ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır’ sözü çok anlamlıdır” şeklinde konuştu

Anıttaki törenin ardından Kaymakam Ali Katırcı ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e ziyarette bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Muzaffer Şahin ve beraberindekiler, daha sonra Şehitlik Anıtı’na da çelenk koyup dua ettiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile