Bafra Devlet Hastanesi'nde Mesai Dışı Uygulama Başladı

Bafra Devlet Hastanesi'nde Mesai Dışı Uygulama Başladı

Samsun Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, haftada iki gün mesai dışı poliklinik uygulamasına başlandığını söyledi.

Bafra Devlet Hastanesi konferans salonunda basın mensuplarına çalışmaları ve hedefler hakkında bilgi veren Başhekim Kılınç, dahiliye, çocuk, genel cerrahi, kadın doğum, göz, KBB, beyin cerrahi, ortopedi, üroloji, göğüs hastalıkları, psikiyatri, radyoloji, branşlarında hafta içi pazartesi günleri 17.00-21.00 arası, hafta sonu cumartesi günleri 09.00-13.00 saatleri arasında mesai dışı poliklinik uygulamasının 5 Mart itibarıyla başladığını açıkladı.

Bafra Devlet Hastanesi’nin amaç ve hedeflerini anlatan Başhekim Kılınç, A grubu bir hastane olmak, mali yönden denk bütçe olmak, planlanan yatırımları zamanında gerçekleştirmek, hizmet kalite düzeyini devamlı geliştirmek, çalışanların ve hastaların memnun olduğu bir kurum olmak olduğunu vurguladı.

Kılınç, “Bafra Devlet Hastanesi 250 yatak, artı 36 yoğun bakımlı 286 yatak olarak hizmete açıldı. Aslında şu anda 250 yatakla hizmet veriyoruz fakat kapasitemiz 300’e kadar arttırılabilir. Bu binamıza ek olarak bakanlığımızın hizmet alanlarını özellikle üzerinde durduğu ruh sağlığı hastaların topluma kazandırılması amacıyla Ruh Sağlığı Merkezi kuruldu. Bahçelievler Mahallesi’nde eski sağlık ocağında verdiğimiz hizmette oraya her gün bir psikiyatri uzmanımız oraya gidiyor ve oradaki yaklaşık 18-20 hastamıza eğitim veriyor. Onların sanatsal becerilerini, mesleki becerilerini geliştiriyor. Bafra bir ilçe ama hastanemiz bölgeye hizmet veriyor. Merkezi Bafra olmak üzere 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent, Gerze hatta Sinop’tan bile hastalarımız bize gelip tedavi olmakta. Durağan ilçesinin bize bakan yüzünde bulunan mahallelerinden de bize gelinmekte. Hastanemiz ben dahil 9 yöneticimiz var. Toplam personel sayımız kadrolu olarak 900’ün üzerindeyiz. 58 aktif uzmanımız var. Uzmanlarımızdan ihtiyacımız olan plastik cerrahi yok, iki olan kardiyoloji uzmanımızın birinin tayini çıkmasıyla bir kardiyoloji uzmanına ihtiyacımız var” dedi.

2015 yılında 40 milyon geliri ile Bafra’da en büyük kurumlarından biri olduklarını belirten Kılınç, “Bu yıl da 45 milyonu hedefliyoruz. Bu tabii ki hem fiziki hem de personelin işlevsel olarak iyi çalışıp hastalarımız memnun etmesi şeklinde hedeflerimiz ulaşabiliriz. Ancak bir devlet kurumu olduğumuz için kar zarar anlayışı içerisinde değiliz. Bizim esas amacımız hizmet vermektir. Vatandaşın talebini en üst düzeyde karşılamaktır. Mali yönden denk bir bütçe hedefliyoruz. Planladığımız yatırımları zamanında gerçekleştirmek istiyoruz. Hedefimiz hizmet kalite düzeyini sürekli geliştirmek istiyoruz ve çalışanların ve hastaların memnun olduğu bir kurum olmak istiyoruz. 2016 yılında planladığımız yatırımlar arasında acil servisimizin ulaşım araçlarının ulaşılabilir olması. Bunda da belediyenin ve Büyükşehir Belediyesi’nin ayağı var. Bu aşamaları aşarak bunu en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz. Yoğun bakım yatak seviyemizi arttırmak istiyoruz, acil servisimizde yeni bir düzenleme planlamasına gidiyoruz, gerek hemşirelerin, doktor arkadaşların rahat çalışacağı, müşahede ki hastaların rahat tedavi olacağı 10 yatak artırımı ve iç düzenlemeye gideceğiz. Ayrıca bilgi işlemimizi geliştireceğiz. Acilin yolunu TOKİ ile birleştirerek ulaşıma açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile