Kaymakam Ali Katırcı'nın makamında düzenlediği bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Zihni Şahin, şirket müdürü Reşat Erdoğan ve Organze Sanayi Müdürü Mustafa Reis katıldı. Kaymakam Katırcı, 'Şu ana kadar 66 adet parsel olan organize sanayimizde 17 firmaya 23 adet arsa tahsis edildi ve bunların toplam alanı 505 bin 835 metrekare. Organize sanayimize doluluk oranı olarak da baktığımızda, 66 parselde doluluk oranı yüzde 35, bu 17 firmalarımızdan 10 tanesi üretim yapıyor. İki firma inşaat halinde, 5 firma da müracaat etti. İnşaat halinde olanlarda çalışmalar devam ediyor ve 5 yeni firma bize müracaat etti. Bize müracaat eden firmalardan bir tanesi de Rer Enerji firması. Doğalgazdan elektrik üretimine yönelik bir çalışma için bizden 14 bin 403 metrekare olarak yer talebi var. Firma yatırım çevre etki değerlendirme raporları ve benzeri alt yapı çalışmalarını bitirdiğinde bu yatırım belli bir safhaya gelecek ' dedi.
'YÖNETİM OLARAK AÇIK VE ŞEFFAFIZ '
Doğru bilgiye ulaşılmadığı zaman kulaktan dolma yanlış şeylerin söylendiğine dikkat çeken Kaymakam Katırcı, 'İnsanlara başka şeyler anlatılıyor, biz bunu istemiyoruz. Biz yönetim olarak açık ve şeffaf olmak istiyoruz. Doğru bilgileri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Doğalgaz konusunda bir ekibi bu tür organize sanayileri olan yere inceleme yapmaları için gönderdik. Üniversiteden, sivil toplumdan, belediyeden, kendi müteşebbis heyetimizden ve organize sanayi müdürümüzde olmak üzere bir heyetle Antalya'da iki ayrı doğalgaz santralinde incelerde bulundular. Tarım kısmı ile ilgili konular, çevre etkileri ve diğer faktörleri inceleyen bir çalışma yaptırdık. Bu konuda da bilimsel anlamda tartışıyor, firmayı dinliyoruz, kendimiz araştırma yapıyoruz. Bu konuda uzun soluklu bir birlikteliğimiz olacağı için baştan çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Kendileriyle görüşmelerimizde özellikle arıtma konusu gündeme geliyorsa veya alınacak diğer tedbirler varsa baştan bunları net olarak konuşuyoruz. Çünkü organize sanayilerde bu konuyu baştan sağlama bağlamazsanız, ÇED raporlarında bunlara dikkat etmezseniz sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu anlamda belediye başkanım olsun, diğer arkadaşlarımız, yönetimimiz hepimiz hassasız ' diye konuştu.
Samsun'da inşaatı devam eden bir doğalgaz çevrim santrali yatırımının olduğunu, Antalya'da, Bursa'da bu tür yatırımların bulunduğunu belirten Katırcı, 'Kurulacak bu tesis, Derbent Hidroelektrik Santrali (HES) kadar elektrik üretecek. Doğalgazdaki etki şu: Kurulması kısa sürede yapılan, çevreye etkisi en az olan, doğalgazın yakılması suretiyle yüksek enerji elde edilebilen karlı yatırımlardan bir tanesi. Gönderdiğimiz arkadaşlar Antalya'da santralin bulunduğu bölgede çevre köyleri ziyaret ettiler. Köy muhtarı ve özellikle çiftçilerle görüştüler. Oralarda santrale sınır olan nar ve buğday bahçelerinde çiftçilerle direkt görüşerek ona göre rapor hazırladılar ' şeklinde konuştu.
Bafra’ya Doğalgaz Çevrim Santrali Kurulması Girişimi
Samsun'un Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra'ya kurulması düşünülen doğalgaz çevrim santrali ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.