Bağcılar Belediyesi '7 Renk 8'inci Renkle Buluşuyor' Kültür Etkinliği

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı İle İstanbul Bağcılar Belediyesi'nin Birlikte Organize Ettiği, "7 Renk, 8'inci Renkle Buluşuyor" etkinliğinde açılan Sivas tanıtım standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı İle İstanbul Bağcılar Belediyesi'nin Birlikte Organize Ettiği, "7 Renk, 8'inci Renkle Buluşuyor" etkinliğinde açılan Sivas tanıtım standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Bağcılar Belediyesi tarafından İnönü mahallesinde, Bağcılar bölgesinde bulunan 20 İl derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından açılan stantlarda, yöresel ürünler tanıtılarak stantları gezmeye gelen vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Sivaslılar Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği tarafından 25 Eylül 2010 tarihinde başlayan etkinlikler kapsamında, açılan Sivas standında, Sivas'a özgü madımak yemeği, Sivas köftesi, pastırma, sucuk ve kuru fasulye ile birlikte birçok ürün tanıtıldı.
Kangal'dan getirilen kangal köpeklerinin de tanıtımının yapıldığı etkinlik ile ilgili görüşlerini dile getiren Dernek Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt yaptığı açıklamada, "Sivas'ın örf ve adetlerini, yöresel ürünlerini metropol şehir olan İstanbul'da tanıtmaktan mutlu olduklarını söyledi. Yaklaşık bir hafta süren etkinlikler çerçevesinde vatandaşların Sivas standına yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Yeşilyurt, "Bizler sivil toplum örgütü temsilcileri olarak, görevimiz aynı zamanda Sivas'ı tanıtmaktır. Açtığımız bölge standında, Sivas'ın ilçelerine özgü her türlü ürünleri tanıtma imkanı bulduğumuza inanıyorum. Stantların açılışının yapıldığı 25 Eylül tarihinde, ilk olarak Sivas folklor ekiplerimiz etkinliği açılışını güzel folklor gösterileriyle açmıştır. Yaklaşık 3 milyon Sivaslının bulunduğu İstanbul gibi metropol bir şehirde bu imkanı bizlere sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür ediyoruz" dedi.
Stantların açılışına katıldığını söyleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, il ve ilçelerin tanıtımı açısından bu tür etkinliklerin ve faaliyetlerin önemine değinerek, Sivas ve ilçelerin bu tür etkinliklerinin bundan sonrada devam edeceğini belirtti. Sel, "Sivaslılar Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneğimizin katkılarıyla açılan Sivas standımızda ilimizin çok güzel tanıtımı yapılmıştır. Gelen misafirler yöresel yemeklerimizden olan madımak yemeği ile birlikte gözleme ikramlarında bulunulmuş. İstanbul'da bulunan Sivaslılar ile birlikte başka illerden olan vatandaşlarımız standımızı ziyaret ederek yöresel ürünlerimizi inceleme imkanlarında bulunmuşlardır. Bu tür organizasyonu tertip eden başta Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile