Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı” atölyesinde eğitim gören 10 kursiyer “Bizim Öykülerimiz” isimli kitabı çıkardı. Profesyonel yazarlığa ilk adımı atan kalemlere son dersi Taha Akyol ve İclal Aydın verdi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Üretmenin yaşı ve zamanı yoktur" sloganıyla bir yıl önce başlatılan “Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı” atölyesinde ilk sonuçlar alındı. Yaklaşık 3 ay süren yazarlık atölyesinde haftada iki gün toplamda 5 saat süren derslerde emekli kursiyerlere öykü yazma eğitimi verildi. Eğitimin ardından, çoğunluğu engelli çocuk sahibi 10 kursiyerin yazdığı 21 öykü, "Bizim Öykülerimiz" isimli kitapta toplandı.
Bu kapsamda, Engelliler Sarayı'nda düzenlenen programda, kursiyerlere belgeleri takdim edildi, kitabın tanıtımı yapıldı.
Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, hayatın emekliliğinin olmayacağını belirterek, "İnsanın doğduktan sonra ölünceye kadar mutlaka bir şeyler üretmesi lazım. Sizler hayatınızla ilgili tecrübelerinizi yazdınız. İnsanlara bir şeyler üreterek verdiniz. İnsanlar da oradan güç alarak daha ilerilere gidecek.” ifadelerini kullandı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise, "Kalem hareketlenirse güzel, kitap okunursa güzel. Bağcılar’da kalemler hareketlendi. Buradaki kalemlerin hareketlerini okumak ve hayata geçirmek gerek diye düşünüyorum.” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da anlamlı bir işi bitirmenin huzuru ve gururu içerisinde olduklarını vurgulayarak, geçen yıl başlattıkları projenin meyvelerini aldıklarını söyledi.
Protokol konuşmalarının ardından, yazarlar Taha Akyol ve İclal Aydın temizlik işçisinden öğretmene kadar birçok meslek grubundan kişinin bulunduğu yazar adaylarına tavsiye ve uyarılarda bulundu.
Görüş ve fikir ayrımı yapmadan her yazarın okunması gerektiğini ifade eden Akyol, şunları kaydetti:
"Özellikle öykü yazacaksanız Ömer Seyfettin’i mutlaka okuyun. Onun dışında Nurettin Topçu'yu, Sabahattin Ali'yi de Mustafa Kutlu'yu da okuyun. Dünyanız genişleyecek, farklı bakış açıları kazanacak ve tecrübeler elde edeceksiniz. Okuyarak yazdıkça daha iyi şeyler yazacaksınız”
İclal Aydın ise, Ayşe Düdükçü isimli kursiyerin "Tüplü Çikolata" adlı öyküsünü okudu. Eserinin okunmasından dolayı gözyaşlarını tutamayan Düdükçü, hobi olarak başladığı işte çok güzel yerlere geldiğini ve insanın her yaşta her şeyi yapabileceğini belirtti.
Bağcılar Belediyesi'nin 'Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı' Atölyesi
Atölyede eğitim gören 10 kursiyer, 'Bizim Öykülerimiz' isimli kitabı çıkardı.