Bağcılar Belediyesinden 1500 İhtiyaç Sahibi Aileye Kışlık Giyim Desteği

Bağcılar Belediyesi, eylül ayından bu yana ilçede yaşayan 1500 ihtiyaç sahibi aileye kışlık kıyafet yardımı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sosyal belediyecilik anlayışıyla 2007'de hayata geçirilen Bağcılar Belediyesi Hayır Çarşısı'nda son günlerde yoğunluk yaşanıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, hayırseverler tarafından bağışlanan kışlık kıyafetlerden temin etmek için Güneşli Mahallesi'ndeki çarşıya gidiyor. Soğuğun kendini hissettirmesiyle ziyaretçi sayısının arttığı Hayır Çarşısı'na sosyal mesafe nedeniyle belirli sayıda kişi alındığı için bina önünde kuyruk oluşuyor.

Çarşıda farklı markalara ait tamamı yeni olan bot, mont, kazak, ceket, hırka, pantolon, atkı ve bere gibi her bedene uygun kıyafet bulunuyor.

Vatandaşlar, Bağcılar Belediyesinden aldıkları belgeyle gittiği Hayır Çarşısı'nda kendilerine verilen puan miktarınca alışveriş yapıyor. Mağazadan kazaklar 50 puan, ceketler 100 puan, botlar ise 200 puanın karşılığında ücret ödenmeden alınabiliyor.

1 Eylül'de başlayan kışlık kıyafet yardımı programı kapsamında bugüne kadar 1500 aileye 9 bin 200 kıyafet ve ayakkabı dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kışlık ve yazlık olarak yılda iki kez giysi desteği sağladıklarını belirtti.

Salgın sürecinde ve soğuk kış günlerinde kimsenin mağdur olmaması için yardım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çağırıcı, hayırseverler ile vatandaşlar arasında bağ kurarak ihtiyacı olanlara kıyafet desteği sağladıklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile