Bağcılar'da 'Cami Gençlik Buluşması'

İstanbul Müftüsü Yılmaz, sabah namazında gençlerle bir araya geldi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Bağcılar Merkez Camisi'nde gençlerle sabah namazında buluştu.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Yılmaz ve İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Bağcılar Merkez Camii’nde gençlerle sabah namazı namaz kıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi.

Programda konuşan Yılmaz, feragat ve delikanlılık duygusunun gençlik çağının bir özelliği olduğunu belirtti.

Çocukluktan gençliğe geçişte insanın hayal ve ideal sahibi olduğunu, isar duygusuyla feragat ve adanmışlığa yatkın olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Fütüvvet, genellikle başkasını kendine tercih etmek demektir. Cesaret, yiğitlik ve mertlik anlamına gelen fütüvvet, diğerkamlık, cömertlik ve şefkati de içine alır. Kur'an'da geçen feta kelimesi de fütüvvetin esası sayılır. Kur'an-ı Kerim'de feta kelimesi İbrahim ve Hazreti Yusuf ile Hazreti Musa'nın yanındaki genç, muhtemelen Yuşa (aleyhisselam) için kullanılmıştır. Fütüvvet ahlakının esası isardır. Yani kişinin kardeşini kendi nefsine tercih etmesidir. Nitekim Arapçadaki feta, Farsçadaki civanmert ve Türkçe'deki karşılıkları olan delikanlı kelimesinde feragat anlamı vardır. Kendi ihtiyacından önce kardeşinin ihtiyacının giderilmesini istemek fütüvvet icabıdır. Gençte bulunan feragat ve delikanlılık duygusu da buradan gelir."

Yılmaz, Hazreti Muhammed'in davasına başını adayanların gençler ordusu olduğuna dikkati çekti.

Gençlerle bir dava için yola çıkmanın o davanın tahakkuku adına son derece anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gençler enerjinin teraküm ettiği, heyecanların yüksek olduğu kitledir. Gençlerin sahip çıktığı dava, mutlaka zafere ulaşacaktır. Bizim tarihimize baktığımızda da durum böyledir. Dolayısıyla gençler büyük bir potansiyeldir. Bu gençleri harekete geçirmek, onlara sahip çıkmak, yön vermek, heyecanlarını, feragat, fedakarlık ve isar duygularını harekete geçiren din-i mübin-i İslam'ı gönüllerine nakşetmek ve bu suretle geleceğimizden emin olmak üzere adımlar atmak durumundayız.

Gençlere sahip çıkmak demek, geleceğimize sahip çıkmamız demektir. İnsanların geçmişiyle olan irtibatı geleceğinin güçlenmesinin en temel sebeplerinden birisidir. Gençlerimizi mabetle, camiyle buluşturmak, hayatlarına yön verecek güzellikleri onlara tanıtmak, rehber olmak ve yol göstermek bu açıdan önemlidir. Bu aidiyet ve mensubiyet duygusunu bu milletin ferdiyim, bu vatanın sahibiyim duygusuyla anlatabildiğimiz zaman elbette bu vatan batmayacak, bu coğrafya bu milletin olarak kalacak ve ebediyete kadar payidar olacaktır."

Program sonunda Yılmaz, cemaatle ve gençlerle bir süre sohbet etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile