Bağcılar'da 'Nostalji Bahçeleri' Projesi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın 22 mahallesine elma, ceviz, nar gibi farklı meyve türlerinde "Nostalji Bahçesi" kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Yeni Mahalle Mevlana Caddesi'nde hizmete sunulan "Fındık Bahçesi"nde, Karadeniz yöresine ait serender, kara fırın ve 73 fındık ocağı bulunuyor. Sosyal tesis olarak hizmet veren ve özel taş dolgularla inşa edilen ahşap dolma evde, Karadeniz mimarisinden örnek sunuyor.
"Fındık Bahçesi" aralarında meyve, kokulu Karadeniz üzüm asması, kırmızı erik, erguvan, kızılağaç, süs kirazı ve dağ muşmulası gibi değişik ağaç türlerine de ev sahipliği yapıyor.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçeyi ismine uygun bir hale getirmek ve Bağcılar sakinleriyle nostaljiyi yaşamak amacıyla Sancaktepe Mahallesi'nde Üzüm Bağı'nı kurduklarını belirtti.

"Nostalji Bahçeleri" Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi'nde "Kiraz Bahçesi"ni inşa ettiklerine değinen Çağırıcı, 2007 ve 2008'de oluşturulan "Kiraz Bahçesi"nde 88 Napolyon cinsi kiraz ağacı bulunduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:
"Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Kiraz Bahçesi, hemşehrilerim için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor. Bağcılar'da Nostalji Bahçeleri Projesi'ne Kayısı ve Kestane Bahçeleri ile devam ettik. Geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz Fındık Bahçemiz de piknik alanı ve sosyal tesisleriyle yeni komşuluklara kapı aralıyor. İlçenin 22 mahallesine elma, ceviz, nar gibi farklı meyve türlerinde Nostalji Bahçesi kazandırmayı hedefliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile