Bağcılar Engelliler Sarayı, Yeni Döneme 3 Ekim'de Başlayacak

Kursiyerler ahşap, çiçek yapma, kuaförlük, mantar yetiştirme, resim, kek ve pasta yapımı, müzik eğitiminin de aralarında bulunduğu 37 farklı branşta eğitim alacak.

Dezavantajlı ilçe sakinlerinin sosyal yaşama katılımı ve meslek öğrenip iş sahibi olması amacıyla hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, yeni eğitim dönemine 3 Ekim'de başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kursiyerler 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ahşap, çiçek yapma, kuaförlük, mantar yetiştirme, resim, kek ve pasta yapımı, müzik eğitiminin de aralarında bulunduğu 37 farklı branşta eğitim alacak.

Bin 200 kişinin eğitim aldığı merkezde kursiyerler, belediyeye ait özel araçlarla evinden alınıp, kurs bitiminde evlerine bırakılıyor.

Engelliler Sarayı'nda dalında uzman 29 eğitimci ve 75 personel hizmet veriyor. Kursiyerler, mesleki kursların yanı sıra terapi eğitimi de alıyor. Uzman dalgıçlar eşliğinde dalış eğitiminin verildiği merkezde, fiziksel engele göre kursiyerlere hidroterapide bulunuluyor. Sosyal ve kültürel programlar kapsamında fuarlarla birlikte tarihi ve turistik yerler ziyaret ediliyor, sportif etkinlikler düzenleniyor.

Bu dönemde İŞKUR ortaklığında haftanın bir günü düzenlenecek programlarda işverenler ile iş arayanlar bir araya getirilecek. Toplantılarda firmaların insan kaynakları yöneticileri aradıkları özelliklere uygun kursiyerleri yakından tanıma imkanı bulacak. Görüşmeler sonucunda engelliler ile engelli yakını kursiyerler iş sahibi olabilecek. Gündüz bakımevinde de toplam 37 engelli öğrenciye hizmet veriliyor.

Merkezde, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanan engellilere yönelik kurslar düzenlenecek. Belediye ile Bağcılar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen EKPSS Hazırlık Kursu toplam 10 sınıfta veriliyor. Kursiyerlerin kaynak kitapları da yine Bağcılar Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanıyor. Kursiyerlere EKPSS ile ilgili danışmanlık hizmeti de veriliyor.

İlk olarak hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu eğitimine devam edecek. Daha önceki kurslarda 3 aylık süreç sonrası 5-60 yaş arası kekeme olan 2 bin ilçe sakini sağlığına kavuştu.

Engelliler Sarayı'nda verilen kurslar şöyle:

'Temel bilgisayar eğitimi, çağrı merkezi operatörlüğü, yabancı dil eğitimi, işaret dili eğitimi, tekstil üretim eğitimi (düz dikişçi), tekstil üretim eğitimi (reşmeci), tekstil üretim eğitimi (overlokçu), tekstil üretim eğitimi (ütücü), halı-kilim dokuma eğitimi, bayan kuaförlük eğitimi, mantar üretim eğitimi, ahşap oyuncak üretim eğitimi, el becerisi montaj atölyesi, nikah şekeri ve yapay çiçek yapımı, uygulamalı grafikerlik eğitimi, görme engelli bilgisayar eğitimi, uygulamalı aşçılık eğitimi, uygulamalı pasta üretimi, tiyatro eğitimi, büro yönetim ve sekreterlik eğitimi, kasiyerlik ve reyon personeli eğitimi, spor etkinlikleri katılımı, müzik eğitimi, ana okulu, duyu algı eğitimi, erkek kuaförlük eğitimi, resim, engelli okuma yazma eğitimi, iş uğraş eğitimi, Arapça eğitimi, halk oyunları, kekeleme terapisi, engelli konuşma terapisi, danışma görevlisi, dalış eğitimi, müzik etkinliği ve Kur'an-ı Kerim eğitimi.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile