Il Milli Egitim Müdürlügü ile Yesilay Kayseri Subesi tarafindan baslatilan "Kontrol Sende, Hayat Sende" Projesi çerçevesinde çalismalara baslandi. Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Yesilay Kayseri Sube Baskani Mehmet Çifçi, gönüllü ögrenciler ile beraber cadde cadde gezerek vatandaslara bagimliligin zararlarini ve mücadele yöntemlerini anlatti. Ögrenciler vatandaslara üzerinde "Kontrol Sende, Hayat Sende" kokarti verirken, bilgilendirici brosürlerde dagitti.
Etkinlik hakkinda bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Projemizin ismi, ’Kontrol Sende, Hayat Sende’. Milli Egitim Müdürlügümüz ve Yesilay Dernegimiz is birliginde ilimizde baslattigimiz yeni bir proje, yeni bir heyecan, yeni bir mücadele. Amacimiz bagimlilikla mücadele edebilmek, farkindalik olusturabilmek için tüm il genelinde okullarimiz, ögrencilerimiz, tüm aileler, anneler, babalar, veliler, tüm halkimiz, herkese bu konuda bir farkindalik olusturabilmek, bilgi verebilmek. Bunun için de çok farkli kategorilerde, farkli çalismalar hazirlandi. Bugünkü ilk çalismamiz il genelinde farkindalik olusturabilmek için Kayseri genelinde 16 ilçede tüm okullardaki Yesilay Kulübü ögrencilerimiz yollara düstüler, sokaklara çiktilar. Bugün Yesilay Kulübü ögrenci sokaktalar. Farkindalik olusturmaya çalisiyorlar. Kokart dagitiyorlar. Bagimlilikla mücadelede, zararli aliskanliklardan çocuklarimizi korumak, insanlarimizi bu konuda bilgilendirebilmek, düsündürebilmek, bir soru isareti koyabilmek için böyle bir etkinlikle basladik. Burada Valimizin liderliginde, önderliginde Yesilay Dernegimizle beraber tüm okullarimizi, ögretmenlerimizi de harekete geçirdik. Projemiz hayirli ve ugurlu olsun" ifadelerini kullandi.
"Saglikli bir toplum için çalismalarimizi sürdürecegiz"
Yesilay Kayseri Sube Baskani Mehmet Çifçi de, "Uzun zamandir sehrimizde bütün kurumlarimizla, birimlerimizle farkindalik çalismasiyla alakali projeler gelistiriyorduk. Valimizin bu konuya olan önemi, destegi, hassasiyeti malumunuz. Bu anlamda Milli Egitim Müdürlügümüzle gelisen gelistirdigimiz çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz hep gençlerimizin yanindaydik. Gençlerimizin de bizim yanimizda sahada olmalari, bu farkindalik çalismasinda büyük katki saglamalarini istedik. Onlarin gücünün farkindayiz. Bugün sokaga çiktik. Cadde cadde dükkan dükkan, bütün vatandaslarimiza olabildigince ulasip bagimliliklarla alakali mücadelemizi anlatacagiz ve onlarin destegini alacagiz. Bu çalisma önümüzdeki günlerde daha da büyüyerek devam edecek. Bu projedeki emeklerinden dolayi basta Milli Egitim Müdürümüz olmak üzere tüm Milli Egitim kurum ve amirlerimize çok tesekkür ediyorum. Gençlerimize çok tesekkür ediyorum. Biz her zaman saglik için, saglikli bir toplum için, genç bir nesil için mücadelemizi sürdürecegiz" diye konustu.
Bagimlilikla Mücadele Meydana Indi
Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Yesilay Kayseri Sube Baskani Mehmet Çifçi, Yesilay gönüllüsü gençler ile beraber cadde cadde gezerek vatandaslara bagimliligin zararlarini ve mücadele yöntemlerini anlatti.



















