Bagimlilikla Mücadelede Alinacak Tedbirlere Dikkat Çekildi

Bagimlilikla Mücadelede Alinacak Tedbirlere Dikkat Çekildi

Nilüfer Belediyesi’nin, Toplumsal Uyusturucu ile Mücadele Egitim Federasyonu ile birlikte düzenledigi Bagimlilikla Mücadele Seminerinde, uyusturucu kullanimi ve madde bagimliligi ile mücadelede alinmasi gereken tedbirler anlatildi.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Bagimlilikla Mücadele Birimi, Toplumsal Uyusturucu ile Mücadele Egitim Federasyonu (TUMEF), Karaman Dernekler Yerleskesi’nde "Bagimlilikla Mücadele" konulu seminer düzenledi.

Türkiye’de hizla artan uyusturucu kullanimi ve madde bagimliligi ile mücadelede alinmasi gereken önlemlere dikkat çekmek amaciyla düzenlenen seminere, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer, TUMEF Il Baskani Tülay Armagan, Teskilat Baskani Mustafa Yenidogdu ve Federasyonun Il Kadin Kollari Baskani Nuray Gökdemir ile Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fethi Yildiz da katildi.

Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Sibel Özer, seminer öncesi yaptigi konusmada “Nilüfer Belediyesi olarak ülkemizin en önemli sorunlarindan biri olan madde bagimliligi ile mücadele için kurdugumuz bagimlilikla mücadele birimimizde alkol ve madde bagimlisi kisiler ve ailelerine danismanlik hizmeti veriyoruz. Bagimli bireylerin sosyal hayata tekrar kazandirilmasi için önleyici ve yönlendirici çalismalar yapmaya ve toplumu bilgilendirmeye yönelik faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler Uzmani Yasar Kaya da seminerde gerçeklestirdigi sunumda bagimliligin nasil gelistigi, gençleri nasil etkiledigi, Türkiye’deki ve dünyada uyusturucu kullanim oranlari hakkinda bilgi verdi. Kaya “Madde kullanimi sorunlari çözmez. Sorunun çözünü, kisinin kendisi ve ailesindedir. Gençlere tavsiyem aile iliskilerini saglikli kurup, arkadas çevresini iyi seçmeleri” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile