'İfade özgürlüğüne bir kasıt varsa onların en büyük savunucusu biz oluruz'

'İfade özgürlüğüne bir kasıt varsa onların en büyük savunucusu biz oluruz'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki son gözaltılara ilişkin soruşturmayı değerlendirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki son gözaltılara ilişkin soruşturmayı yürüten savcılığın bugün yaptığı açıklamada, 'Gözaltına alınan şahıslar meslekleriyle ilgili faaliyetlerinden dolayı değil, başka faaliyetlerden dolayı gözaltına alınmıştır' denildiğini belirterek, ''Eğer onların ifade özgürlüğüne karşı bir kasıt varsa onların en büyük savunucusu tabii ki biz oluruz. Ama kanunları çiğnemişlerse bir takım suç unsurlarıyla birlikte bu ülkenin huzuruna, demokrasisine karşı adımlar atmışlarsa onların karşısına da yine bizler dikiliriz'' dedi.

Şile Spor Salonu'nda düzenlenen ''Şile Toplu Konut Tanıtım Şöleni''nde konuşan Bağış, Türkiye'nin her yerinde çok büyük bir kalkınma hamlesinin devam ettiğini ancak Türkiye'nin hala çözülmesi gereken sorunları bulunduğunu söyledi.

Bağış, uzun yıllardır Şile'de evinin bulunduğunu ve tatilini burada geçirdiğini belirterek, ''Ailemle birlikte benim sığındığım limanım Şile olmuştur'' dedi.

Şile'de son yıllardaki gelişmeleri yakından takip ettiğini de dile getiren Bağış, Şile'nin artık eski Şile olmadığını, ulaşımdan doğalgaza, eğitimden sağlığa kadar her alanda iyileşmeler yaşandığını belirtti.

TOKİ'nin Şile'de yaşayanlar ve Ağva'daki Romanlar için toplu konut yapacağını da ifade eden Bağış, TOKİ'nin son 8 yılda 483 bin konut yaptığına işaret etti.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılı hedefinde de 500 bin konut daha yapmanın bulunduğunu ifade eden Bağış, ''Biz 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak istiyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birinin konut sorunu olmamalı'' dedi.

Devleti yüceltmek için önce insanı yüceltmek gerektiğine inandıklarını belirten Bağış, siyasi, etnik, dini kökeni ne olursa olsun ülkenin her vatandaşını yüceltme gayreti içinde bulunduklarını anlattı.

Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roman vatandaşlara verdiği değeri de dile getirerek, Avrupa'da bazı ülkelerde Romanlar sınır dışı edilirken Türkiye'de Roman vatandaşlara konut müjdesi verildiğini söyledi.

GÖZALTILAR

Konuşmasında ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki son gözaltılara da değinen Bağış, şunları dile getirdi:

''Türkiye'de bazen sapla samanı karıştırmak isteyenler oluyor. Türkiye'nin bağımsız yargısı çeteleşmeyle mücadele ederken birilerini gözaltına aldığı zaman 'Aman onları niye gözaltına aldınız?' diye hükümete yüklenmeye kalkıyorlar. Bizim iktidarımızda, bizim en güçlü olduğumuz dönemde aynı bağımsız yargı bizim partimize karşı kapatma davası açtı. Biz gıkımızı çıkardık mı? Gittik, savunmamızı yaptık. Aynı bağımsız yargı bu kardeşinizi, 'Millet ne ise vekili o' dediği için yargıladı. Biz gıkımızı çıkardık mı? Gittik savunmamızı yaptık.

Bugün savcılık açıklama yapmış, 'Gözaltına alınan şahıslar meslekleriyle ilgili faaliyetlerinden dolayı değil başka faaliyetlerden dolayı gözaltına alınmıştır' diye. Şu iddianame çıksın görelim bakalım, meslekleri dışında hangi faaliyet içindelermiş ki ona göre biz de karar verelim. Ama eğer onların ifade özgürlüğüne karşı bir kasıt varsa onların en büyük savunucusu tabii ki biz oluruz. Ama kanunları çiğnemişlerse bir takım suç unsurlarıyla birlikte bu ülkenin huzuruna, demokrasisine karşı adımlar atmışlarsa onların karşısına da yine bizler dikiliriz. Çünkü biz bu ülkede hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşları kucaklıyoruz. Bu ülkenin huzura, refaha kavuşmasını istiyoruz. Bu ülkede bir daha kardeşin kardeşe kem gözle bakmasına son vermek istiyoruz. Milli birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz.''

Demokrasinin inşasında da çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Bağış, artık Türkiye'nin demokrasisinin bölgedeki ülkelerin ilham aldığı bir model olduğunu dile getirdi.

Bağış, ''Biz artık bu ülkede ötekileştirilmiş kimse kalmasın istiyoruz. Herkesi kucaklamak istiyoruz. Türkiye'yi hep birlikte kalkındıracağımıza inanıyoruz'' dedi.

TOPBAŞ'IN KONUŞMASI


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Şile'ye yapılan yatırımlara işaret ederek, ilçeye son yedi yılda 638 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini söyledi.

Topbaş, insanların onuruna yakışır yaşam alanlarını oluşturmak gerektiğine işaret ederek, özellikle Ağva'daki Roman vatandaşlar için konut yapımına önem verdiklerini anlattı.

TOKİ'nin Roman vatandaşlar için yapacağı konutların apartman olmamasını istediğini de ifade eden Topbaş, Romanların yaşam şartlarına uygun toplu konut yapma sözünü verdiklerini de hatırlattı.

Topbaş, TOKİ'nin Şile'de de dar gelirliler için toplu konut yapacağını belirtti.

Üsküdar-Ümraniye Tepeüstü metro ihalesini tamamladıklarını, 3 Mayısta da bu metroyu Çekmeköy'e kadar uzatacak ikinci etabın ihalesini yapacaklarını anlatan Topbaş, metronun tamamlanmasıyla Şile'ye ulaşımın daha da kolaylaşacağını söyledi.

Topbaş, ''İstanbul'u dünyanın sayılı kenti haline getirdik, getirmeye de devam edeceğiz'' dedi.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da Şile'de yaşayan dar gelirliler için 252 konut yapılacağını ve bunun için başvuruların yarından itibaren alınacağını belirterek, 85 metrekarelik bu konutların 78 bin liraya ve 15 yıl vadeli kredi ile satılacağını söyledi.

Tabakoğlu, TOKİ'nin ayrıca Ağva'da yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapacağını da ifade ederek, 2009 yılında Şile'nin mahallesi olan Ağva'nın da çehresini hızla değiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Törende konuşmaların ardından Tabakoğlu, Bağış ile Topbaş'a birer Şile Feneri tablosu hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile