Bagisladigi Akülü Sandalyeyi Internette Satildigini Görünce Sok Oldu

Bagisladigi Akülü Sandalyeyi Internette Satildigini Görünce Sok Oldu

Türkiye’nin farkli sehirlerinde gönüllü olarak akülü araç ve manuel sandalye dagitan Olgun Aydogan (58), Samsun’da ihtiyaç sahibine verdigi 70 bin TL degerindeki akülü araci internette satildigini görünce sok oldu.

Samsun’da yasayan Olgun Aydogan, 2017 yilindan bugüne kadar Hollandali is adami Ron Gezelle ile birlikte gönüllü olarak 4 binin üzerinde engellilerin kullanabilecegi akülü araç ve manuel sandalye dagitti.

Son olarak bagisladigi akülü araci internette yari fiyatina, plakasi baska bir plaka ile kapatilarak satisa konuldugunu gören Aydogan, dedektif gibi iz sürdü. Alici kiliginda saticiyla yazili ve sesli olarak iletisime geçti. Aydogan, görüsmelerin sonunda kendi bagisladigi araci oldugunu ögrenince gidip araci alarak akülü araci baska bir ihtiyaç sahibine teslim etti.

"Bu durum bizim motivasyonumuzu düsürüyor"

Karsilastiklari olay karsisinda üzüldügünü ifade eden Olgun Aydogan, "Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye’nin birçok ilinde belediyelerin transport ve etkinlik destegiyle akülü araç, manuel sandalye, hasta yatagi gibi medikal ürünleri prosedüre uygun yurda sokarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak, ilgili makamlarin belirledigi ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Maalesef siklikla karsilastigimiz bir durum olan; araçlarimizin belirli bir süre sonra satilik ilanlarini görmek bizim motivasyonumuzu düsürüyor. En son karsilastigimiz olay ise bu kadarda olmaz dedirten cinstendi. Daga kirki çikmadan dagitilan araçlarimizin bir tanesi plakasi baska bir plakayla kamufle edilerek degerinden yari fiyatina satiliga çikmis. Gerekli mercilerden, gerekli hassasiyeti göremeyince dedektif gibi iz sürdüm. Birkaç alici kiliginda yazili ve sesli iletisimle desifre ederek araci ellerinden aldim. Daha önce listemizde olan Saliha isimli kardesimize bayram sürprizi yaptik. Bu vakalari tamamen bitiremezsek bile minimal indirmek için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile