Baglar'da 16 Metruk Yapi Için Yikim Karari

Baglar'da 16 Metruk Yapi Için Yikim Karari

Diyarbakir’in Baglar ilçesinde malikleri tarafindan terk edilen ve zamanla suç unsurlarinin merkezi haline dönüsen metruk yapilarla mücadelesini sürdüren AK Partili Baglar Belediyesi, 9 ayri mahallede 16 metruk yapinin daha yikimina basliyor.

Baglar Belediyesi tarafindan, çarpik kentlesmenin en fazla öne çiktigi yerlesim yeri olan eski Baglar bölgesinde resmi islemleri tamamlanan 16 metruk ve harabe yapinin daha yikimina baslanacagi bildirildi.

Prosedür geregi çevrede ikamet eden ve durumdan rahatsiz olan vatandaslarin talebi dogrultusunda ve emniyet güçlerinin bilgisi dahilinde, önce Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügünün degerlendirme islemlerini yaptigi, daha sonra belediye encümeninin karar aldigi, nihayetinde ise mülk sahiplerine bilgi verilmesiyle yikim islemleri asamasina geçildigi belirtildi.

2019 yilindan bu yana 450’den fazla metruk yapiyi ortadan kaldiran Baglar Belediyesi, 9 ayri mahallede 16 yapiyi daha ortadan kaldiracak. Körhat, Kaynartepe, Fatih, Yunus Emre, 5 Nisan, Seyh Samil, Muradiye, Mevlana Halit ve Alipinar Mahallelerinde gerçeklesecek olan yikim çalismalarina bu hafta baslanacagi kaydedildi.

Eski Baglar bölgesinde yarim asra dayanan çarpik kentlesme sorunu bulunduguna dikkat çeken Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, “Metruk yapilarla ilgili çok fazla sorun var. Mülk sahipleri tarafindan zamanla terk edilmis ve suç unsurlarinin yuvasi haline gelmis çok fazla yapi ile karsi karsiyayiz. Ziyaret ettigimiz her mahallede vatandaslarimizdan talep ve sikayet geliyor. Hepsini karsilamaya çalisiyoruz, tüm imkanlarimizi seferber etmis durumdayiz. Vatandaslarimizi huzursuz eden yapilarla mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile