Bağlar’da Park Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Bağlar’da Park Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi tarafından Rıhan Parkı’nın ikinci etabı olarak Emek Caddesi ile Mardin Yolu ve Sento Caddesi arasındaki DSİ kapalı kanal üzerinde yapılması planlanan parkın yapım çalışmalarına başlandı.

Bağlar Belediyesi, DSİ kapalı kanalı üzerinde yapılması planlanan parkın ihalesini gerçekleştirdikten sonra park yapım çalışmalarına başladı.

Rıhan Parkı’nın devamı olan park, 25 bin metrekare alan üzerine yapılıyor. Park alanında çocuk oyun grupları ile aletli jimnastik alanları yer alacak ve yaklaşık 2 bin 200 tane ağaç dikilecek. Park yapım çalışmaları ile ilgili görüşlerini paylaşan Sorumlu İnşaat Mühendisi Yılmaz Abiş, “Emek Caddesi ile Mardin Yolu ve Sento Caddesi arasında DSİ kapalı kanal üzerinde 25 bin metrekare alanda park yapım ihalesini yaptık. Bu ay itibariyle park çalışmamıza başlamış bulunmaktayız. Buradaki vatandaşlarımızın rahatlıkla nefes alabileceği yeşil alanlar olacaktır. Bu bölge daha önce çöp ve bakımsız bir alandı. Belediye başkanımız tarafından hazırlanan bir proje yeşil alana dönüştürme kararı alındı” dedi

Rıhan Parkı’nın ikinci etabı olan parkın üç ay içinde bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Abiş, “Yeşil ve düzenli bir Bağlar için belediye olarak elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile