Bagrikurt Günes Enerjisi Santralinde Üretime Baslandi

Bagrikurt Günes Enerjisi Santralinde Üretime Baslandi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi’nin enerji verimliligi ve çevre koruma faaliyetleri kapsaminda yaptigi çalismalarindan biri olan Bagrikurt Günes Enerjisi Santrali (GES) projesinde enerji üretimine baslandi.

Selçuklu Belediyesi tarafindan Bagrikurt Mahallesi’nde 45 bin metrekare alan üzerine yapimi tamamlanan Bagrikurt Günes Enerjisi Santralinde elektrik üretimi basladi.

Hem doga dostu olan hem de ekonomiye katki saglayan santral üretilen enerji sayesinde Selçuklu Belediyesini kara geçirirken belediye tarafindan vatandasa hizmet verilen alanlarin da elektrik ihtiyacini yüzde 90 oraninda karsilayacak. 500 wattlik 7 bin 250 adet paneli bünyesinde bulundurarak Selçuklu’ya enerji anlaminda deger katan ve yillik toplamda 5 milyon 760 bin kW gücünde elektrik üretilecek olan tesisle birlikte, Hizmet Binasi ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde de kurulan günes enerjisi santralleriyle yillik toplam 6 milyon 847 bin 500 kW elektrik üretimi yapilmis olacak. Yine yesil bina statüsünde olan Yeni Nesil Sehir Kütüphanesi de 60 KW’lik enerji üretimi ile katki sagliyor. Selçuklu Belediyesi tarafindan yapimi süren Türkiye’nin ilk Yesil Sertifikali (LEED) Sporcu Yetistirme Merkezi de hizmet vermeye basladiginda kendi enerjisini üreterek hem dogaya hem de ekonomiye katki saglayacak.

“Enerji alaninda da örnek çalismalara imza atiyoruz”

Gelecek nesillere temiz bir çevre birakmak adina gayret gösterdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Günümüzde enerjinin ne kadar kiymetli oldugunu biliyoruz ve mevcut enerjiyi en verimli sekilde kullanmak için elimizden geleni yapiyoruz. Bu konuda yaptigimiz en önemli çalismalardan bir tanesi de GES Projelerimiz. Belediye olarak enerjimizi üretmek ve tasarruf saglamak, ayni zamanda dogayi korumak için bu çalismalari yapiyoruz. Belediye hizmet binamizin çatisinda baslattigimiz GES projesini bir üst kademeye tasiyarak Tropikal Kelebek Bahçemiz ve Yeni Nesil Sehir Kütüphanemizde bu çalismayi sürdürdük. Türkiye’de birçok ilke sahip örnek bir yatirimimiz olan Sporcu Seçme ve Gelistirme Merkezimiz de bittiginde GES özelligi ile kendi kendine yeten yesil binalarimizdan bir tanesi olacak. Bu projelerimizden su an en kapsamlisi olan Bagrikurt Günes Enerjisi Santralleri ile belediye tesislerimizin yüzde 90 oraninda enerji ihtiyacini karsiliyoruz. Bu proje sayesinde ayni zaman yillik 85 bin 600 agacin kesilmesi ve 4 bin 534 ton CO2 salinimi da engelliyoruz. Ayrica projede üretilen elektrik 2 bin 283 hanenin yillik elektrik ihtiyacina denk geliyor. Günlük 20 ile 30 bin Türk Lirasi degerinde elektrik üretimi yapan tesisimizde hava sartlari degiskenligine göre aylik ortalama 1 milyon Türk Lirasi degerinde elektrik üretimi sagliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile