Bahar Alerjisine Karsi Anadolu Propolisi Önerisi

Bahar Alerjisine Karsi Anadolu Propolisi Önerisi

Bahar alerjisi ile birlikte kendini gösteren bogaz kasintisinin giderilmesinde, en önemli tedavi yöntemlerinden birinin Anadolu propolisi oldugunu söyleyen Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Elif Pinar Çakir, "Bogaz kasintisi için Anadolu propolisli ham balli spreyler ile bogaz kasintisinin hafifletilmesine ve bogazin yumusatilmasina yardimci olmak mümkün" dedi.

Mevsim degisikliklerinin getirdigi zorluklar arasinda, bahar alerjisi ile basa çikmak yer aliyor. Bahar aylarinin gelmesiyle birlikte, bahar alerjisi yasayan birçok insan için dogal yöntemlerle alerji semptomlarini hafifletmek, tedavi yöntemleri arasinda yer aliyor. Bahar alerjisi, alerjik reaksiyonlarla kendini gösteriyor ve burun akintisi, burun tikanikligi, hapsirma ve gözlerde kasinti gibi belirtiler gösteriyor.

"Propolis, bagisiklik sistemini dengelemeye yardimci oluyor"

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Elif Pinar Çakir, "Bahar aylarinda görülen alerjik semptomlar, alerjenlerin etkisiyle ortaya çikar ve burun akintisi, bogazda ve gözlerde kasinti, hapsirma ve burun tikanikligi gibi belirtilerle kendini gösterir. Buna karsilik propolis, bagisiklik sistemini dengeleyici etkisi ile mevsimsel alerji ve alerjik rinit belirtilerinin hafifletilmesinde etkilidir. Bogaz kasintisi için Anadolu propolisli ham balli spreyler ile bogaz kasintisinin hafifletilmesine ve bogazin yumusatilmasina yardimci olmak mümkün" ifadelerine yer verdi.

"Alerjik rinite karsi etkili"

Özellikle bahar alerjileri döneminde, uzun süreli kullanim imkâni sunan, ilaç içermeyen dogal burun spreylerine ihtiyaç duyulduguna dikkat çeken Ari Ürünleri Uzmani Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, gelistirdigi Anadolu propolisi ve deniz tuzlu su içeren burun spreyinin, mevsimsel geçis dönemlerinde sik görülen alerjik rinite karsi etkili oldugunu belirtti.

Formülün gelistiricisi BEE’O Propolis Genel Müdürü Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, "2024 yilinda ENT Journal’de yayinlanan bilimsel çalismamiz, prospektif, çok merkezli bir çalisma olarak yürütülmüs ve çalismaya 10 bin alerjik rinit hastasi katilmistir. Katilimcilara, 3 hafta boyunca Anadolu Propolisli Burun Spreyi uygulanmistir. Çalismanin verilerine göre spreyin, alerjik rinit semptomlarini hafifletmede ve yasam kalitesini artirmada önemli ölçüde etkili oldugu tespit edilmistir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile