Baharın Gelişi İle Tatvan Canlandı

Baharın Gelişi İle Tatvan Canlandı

Baharın gelişi ile birlikte Bitlis'in Tatvan ilçesinde hayat canlanmaya başladı.

Van Gölü'ne kıyı şeridi olan Tatvan ilçesi, güzel manzarası ve düzenli yerleşim alanları ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin gözde yerlerinden biri. Her yıl olduğu gibi havaların ısınması ve baharın gelişi ile insanlar soluğu Tatvan'ın sahil kesimlerinde alıyor. Tatvan'a ailesi ile gelenler, mesire alanlarında piknik yapmayı ve sahil şeridinde gezmeyi tercih ediyor. Park alanlarını dolduran insanlar, çay bahçelerinde dinlenmeyi veya parklarda ailesi ve çocukları ile eğlenmeyi seçiyor. Genel güzellikleri ile zengin olan Tatvan, sahil şeridi, park alanları ve turistik tesisleri ile yerli ve yabancı turistler için en ideal yer konumundadır.
Özellikle yabancı turistlerin tercihleri arasında yer alan Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü de Tatvan'a ayrı bir güzellik ve ilgi katıyor. Kış turizmine de açık olan Tatvan, şu günlerde baharın en güzel günlerini yaşatıyor.
Tatvan İşletme Caddesi sahil yolu üzerinde bulunan turistik tesisin işletmecisi Sabahattin Gündoğdu, Tatvan'ın bacasız fabrika olduğunu söyledi. Bölgenin yaz ve kış turizmine açık olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği ilçemiz gelişiyor ve gelişmeye çok elverişlidir. Yetkililerimiz tarafından turizm konusunda iyi olanaklar sağlanılırsa Tatvan gün geçtikçe ilerler ve ilerledikçe istihdam alanları çoğalır. Biz de buraya gelenlere hizmet etmekten dolayı gururluyuz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile