Baharin Müjdeleyicisi 'Sakura Agaçlari'Ndan Görsel Sölen

Baharin Müjdeleyicisi 'Sakura Agaçlari'Ndan Görsel Sölen

Ankara Dikmen Vadisi’nde çiçek açan Türk-Japon dostlugunun simgelerinden ve baharin müjdecisi kabul edilen sakura agaçlarini gören vatandaslar, parka akin etti.

Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan, "Japon kiraz agaci" olarak bilinen sakura agaçlari, Dikmen Vadisi’nde çiçek açti. Ziyaretçilere ilkbaharin güzelligini sunan sakura agaçlari, olusturdugu görsel sölenle kendisine hayran birakti. Ziyaretçiler, Japon kültüründe aski ve tutkuyu simgeleyen, baharin ve yenilenmenin müjdecisi olan sakura agaçlarinin altinda metrelerce yürüyüp hatira fotografi çektirdi.

Sakura agaçlarinin olusturdugu renk cümbüsü ve ziyaretçi akini havadan görüntülendi.

“Yeniden dogus gibi felsefesi var”

Ziyaretçilerden Pinar Analan, sakura agaçlarinin canlilik ve yenilenme hissi yansittigini belirterek, “Zaten çok merak ediyorduk, Yalova’dan geldik buraya. Sakura agacinin da Japonlarda bir anlami oldugunu biliyorduk. Hatta telefondan da bakacaktik ne anlama geliyor diye. Sanki bir yenilenis, yeniden dogus gibi felsefesi var diye aklimizdan öyle seyler geçti. Buradaki hava da çok hosumuza gitti. Parkin dizayni da çok hosumuza gitti. Mutlulukla geziyorduk” dedi.

Parka gelen çocuklardan Ahmet Birol Çetinkaya da sakura agaçlarini Dikmen Vadisi’ni gezerken gördügünü, agaçlarin çok güzel oldugunu söyledi.



Dikmen Vadisi’ne çok defa geldigini dile getiren Ahmet Yildirim, “Biliyorum, Japon kültüründe önemli bir yeri var. Baharin geldigini kesin ve net olarak hissediyorum. Dostlarimla geliyorum. Fotografini çekiyoruz bolca, anilarimiz oluyor. Japon kültüründe yasami temsil ediyor. Ilk 2016 yilinda görmüstüm bu agaçlari, anlamini bilerek gelmistim çok da hosuma gitti hikayesi” diye konustu.



“Baharin geldigini simgeliyor, o yüzden fotografçilari çekiyor”

Sakura agaçlarinin fotografini çekmek için Dikmen Vadisi’ne geldigini kaydeden Mehmet Ali Kaplan ise sunlari aktardi:

“Üniversite okurken gelmistim. Sakura agaçlarini duydum, açikçasi çok bir bilgim yok. Güzel görünüyor diye fotografçi oldugum için gelip fotograf çekmek istedim. Anlami çok güzelmis. Kokusu çok güzel, görsel olarak çok güzel. Baharin geldigini simgeliyor, o yüzden fotografçilari çekiyor. Ben kendi profesyonel kameramla geldim, fotograflar çekiyorum. Birçok kisiyi de gördüm. Ankara’nin güzelliklerinden, hos mekanlarindan birisi oldugunu düsünüyorum. Ben de bir arkadasimin tavsiyesiyle geldim, birçok arkadasima tavsiyede bulunurum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile