Bahçeli: Al Başkanlığı, Ver Özerkliği

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci kapsamında gerçekleşen İmralı görüşmelerine ser tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını savunan Bahçeli, "Diyebilirim ki Başbakan Erdoğan, İmralı canisiyle yürüttüğü pazarlıkların ana teması olan ‘Al Başkanlığı, Ver Özerkliği’ takasına yeni halkalar eklemiştir. Olan budur, tüm gelişmelerin istikameti buraya doğru gitmektedir.” değerlendirmesinde bulundu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemi değerlendirdi. İmralı görüşmelerini ve Ergenekon Davası'nda gelinen noktayı değerlendiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, başkan olabilmek için Anayasa’nın ilk üç maddesini kaldırmak için yapmayacağı bir şey olmadığını iddia etti. Bahçeli, "Dün itibariyle, yeni bir BDP’li heyet İmralı canisiyle görüşmüş, Kandil’den, Avrupa’dan ve partilerinden yazılan cevabi nitelikli mektupları huşu içinde adrese teslim etmiştir. Bölücü siyasetin duayenleri, AKP icazetiyle, şehitlerimizi andığımız, Çanakkale Deniz Zaferi’ni idrak ettiğimiz ve hatta Ergenekon Davası'nda müebbet ceza taleplerinin yağmur gibi yağdığı bir günde, İmralı canisiyle buluşmuşlardır. Başbakan Erdoğan, Çanakkale’de şehitlerimizi istismar ederken, az ötede teröristbaşıyla 3 BDP’linin buluşmasını ve kucaklaşmasını ayarlamış, bölücü çöpçatanlığa soyunmuştur.” diye konuştu.

"AL BAŞKANLIĞI, VER ÖZERKLİĞİ"Ergenekon Davası’nda istenen cezalara da değinen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Terör örgütü kurmakla ve terörist olmakla suçlanan genelkurmay başkanları, ömür boyu ceza teklifiyle eziyete ve hukuksuzluğa uğrarken, gerçek teröristbaşı sözde çözüm ve barış ortağı olarak takdim edilmiş, mesajları kamuoyuna hevesle aktarılmıştır. Diyebilirim ki Başbakan Erdoğan, İmralı canisiyle yürüttüğü pazarlıkların ana teması olan ‘Al Başkanlığı, Ver Özerkliği’ takasına yeni halkalar eklemiştir. Olan budur, tüm gelişmelerin istikameti buraya doğru gitmektedir.”"KAMU GÖREVLİLERİ KCK'LILARIN SERBEST KALMASI KARŞILIĞINDA BIRAKILDI"PKK tarafından serbest bırakılan 8 kamu görevlisinin KCK ve PKK militanlarının serbest kalması karşılığında ve bu meyanda yapılan pazarlıklar sonucunda bırakıldıklarını iddia eden Bahçeli, "Bundan sonra KCK ve PKK’lıların kafileler halinde salıverileceği netleşmiştir ki bir grup KCK’lı da aceleyle bırakılmıştır. Başbakan Erdoğan, PKK’yla birlikte, Türk milletine ve Türk ordusuna tuzak kurmakta, kara çalmakta ve değirmen gibi öğütmektedir.” şeklinde konuştu.

3. BDP HEYETİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA SERT TEPKİİmralı canisiyle görüştükten sonra açıklamalar yapan 3’üncü BDP heyetinin açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, teröristbaşı Öcalan’ın mesajının Türkiye’ye duyurulduğunu belirterek, İmralı’nın sözlerine tepkisini şöyle dile getirdi: “İmralı canisi de Başbakan gibi Türkiyelilik zırvasıyla karanlık görüşlerini, yanaşmaları aracılığıyla vermiş ve her şeyin merkezine kendisini koyduğunu yeniden göstermiştir. İmralı canisi özet olarak; Türkiye’nin demokratikleşmesini hedeflediğini, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yapacağı çağrı için hazırlık yaptığını ve bunun tarihi olacağını, silah meselesini de hızla ve zaman kaybeden çözmek istediğini, bunun için TBMM’den ve siyasi partilerden destek beklediğini, geri çekilmenin ve sözde barışın kalıcı hale gelmesi için TBMM’nin üzerine düşeni yapması gerektiğini ahlaksızca, ar damarı çatlamışçasına beyan etmiştir. İmralı canisinin birkaç gün sonra yapacağı, AKP ve bölücü yandaşlarının merak ve heyecanla beklediği açıklama için, bu sözler gerçekte ipucudur. Türkiye, ne yazık ki İmralı’da yatan bir teröristin ağzına bakar hale gelmiştir.”NEVRUZ BAYRAMI'NDA İMRALI'NIN MESAJLARINevruz Bayramı’nda yapılacak açıklamalarla teröristbaşının bildik ezberlerini tarihi mesaj diyerek, birkaç gün sonra duyuracağını aktaran Bahçeli, Öcalan’ın çağrısı ile ilgili olarak, sözde demokratikleşme ve çift taraflı ateşkes çağrısında bulunacağını, rahat hareket etmesi için yeni imkânlar isteyeceğini, yani serbest kalmanın arayışında olacağını, TBMM’nin devreye girmesini bekleyeceğini, yasal ve anayasal değişiklikler talep edeceğini, bu çerçevede, PKK’nın, mekap yöntemiyle sınır dışına çıkması temennisinde bulunacağını ve özerk bir yönetimin hayata geçirilmesini şifreli sözlerle muhataplarına ileteceğini savundu. Bahçeli, şöyle devam etti: “Ancak iyi bilinsin ki Türk milletinin bu mukaddes emanetini, kurtuluşumuzun ana karargâhını ve kalbini, PKK’nın önüne pas pas etmeye çalışanlara fırsat vermeyiz ve hepsinin de alnını karışlarız. Türk milletinden yüz bulan, bununla yetinmeyerek astarını da isteyen AKP köhnemişliğinin, TBMM’yi eşkıyanın oyuncağı haline çevirmesine göz yummayız, izin vermeyiz ve bu şehit emanetinin şerefiyle de oynatmayız. TBMM’yi Kandil’e çevirmeye gayret eden ahlaksızlar dikkat ediniz. Öcalan’ı sözde barış ve çözüm elçisi sıfatıyla millet huzuruna çıkarmaya çalışan pervasızlar ayağınızı denk alınız. Köklü çözüm peşinde olduklarını söyleyenler size söylüyorum. Başaramayacaksınız, muvaffak olamayacaksınız, firavun tavırlarınızla önümüzü tıkayamayacaksınız. Sizin doğrunuz Öcalan’ın doğrusu olsun, bizim doğrumuz Türk milletidir. Duyduk duymadık demeyin. Tekraren ifade ediyorum; Milliyetçi Hareket Partisi, çözüm süreci denilen, çözülme ve çöküş planına karşıdır, her daim kararlılıkla karşı duracaktır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile