Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (2)

'Kiliçdaroglu’nun bürokrasiyi tehdit mesaji vesayetçi bir söylemdir. Bürokraside hata yapan çikacaktir, bunlar tespit edilip ayiklanir. Ancak serefli Türk bürokratini tehdit etmek, müstevli üslubudur. Bu üslubun faili ates olsa cürmü kadar yer yakacaktir' 'Osman Kavala Sorosçu’dur, Selahattin Demirtas teröristtir, teröristin yeri de hukukun üstün oldugu tüm demokratik ülkelerde demir parmakliklarin arkasidir' 'Sayin Kiliçdaroglu, Demirtas’in niye hapiste oldugunu grup toplantisinda milletvekillerine degil, cesaretin varsa sehit analarina sor, yiyorsa sehit babalarina sor, mertsen dul ve yetim kalan vatan evlatlarinin gözlerinin içine baka baka sor'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun, bürokratlara yönelik sözlerine iliskin, "Kiliçdaroglu’nun bürokrasiyi tehdit mesaji vesayetçi bir söylemdir. Bürokraside hata yapan çikacaktir, bunlar tespit edilip ayiklanir. Ancak serefli Türk bürokratini tehdit etmek müstevli üslubudur. Bu üslubun faili ates olsa cürmü kadar yer yakacaktir." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmada, bir süredir Istanbul’un bazi ilçelerinde kagit toplayicilariyla ilgili arzu etmedikleri üzücü olaylarin yasandigini, bunu da özellikle CHP Genel Baskani’nin kasiyip, siyaset malzemesi haline getirmeye çalistigini söyledi.

Kiliçdaroglu’nun en iyi bildigi seyin, bulanik suda balik avlama meraki oldugunu, bu merakin basina çok isler açsa da "dedigim dedik çaldigim düdük" havasinda israr ettigini savunan Bahçeli, "Çalismanin iyisi kötüsü olmaz. Zira rizkin iyisi kötüsü olamaz. Ne var ki, asil mesele kagit toplayici kardeslerimizi rahatlatmak degil, onlarin daha huzurlu, daha güvenli, daha insani sartlarda çalisabilmelerinin önünü açmaktir. Bunun yolu da ilk etapta egitimdir. Kiliçdaroglu, abuk sabuk vicdan hatirlatmasi yapacagina, cahilce konusup gafilce hareket edecegine öncelikle kagit toplayici kardeslerimizin kaynagina inmeyi, bu ise neden ve nasil basladiklarini incelemeyi denemelidir." diye konustu.

Bu meselenin derinligini 2010'da görüp, imkanlari oraninda inisiyatif üstlendiklerini anlatan Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Okulsuz Her Köye Bir Egitim Konagi kampanyasi baslatmis, ilk olarak da Aksaray ilimizin Dikmen köyünde yavrularimizin geleceklerine hizmet maksadiyla 'Oguz Ata Ilkögretim' okulunu yaptirmistik. Bu köyün gençleri bilhassa Istanbul ve Ankara gibi büyüksehirlerimize gidip kagit ve atik malzeme toplayarak para kazaniyorlar, sonra da kazandiklari paralarla kisa süreligine de olsa köylerine dönüyorlardi. Evlatlarimiz sokak aralarinin karanliginda kagit ve atik malzeme toplamak yerine doktor, ögretmen, mühendis, polis olsun dedik. Sorarim sizlere yanlis mi söyledik? Kiliçdaroglu, bugün rahat rahat kagit toplama vaadinde bulundugu kardeslerimize, biz kucak açarak okutmak, yetistirmek, devletin ve özel sektörün farkli kademelerinde görevler almasini istedik. Iste CHP zihniyetiyle bizim açik ara farkimiz budur. Biz yapariz, ama sessiz, gürültüsüz ve gönülden yapariz. Biz yapariz, ama gösteris budalaligina, istismar firsatçiligina kapilmadan yapariz. Yaparsak adam gibi yapariz, mertçe yapariz, ülkücüye yakisani yapariz.

Kiliçdaroglu, muhtaç kardeslerimize kagit toplamaya devam edin diyerek bosa düser, MHP ise milletimizin her ferdini nasil güzel bir hayata, nasil bir insani gelismislik seviyesine kavustururuz diye mücadele eder. Bizim yaptiklarimiza onlarin hayalleri yetisemeyecek, bundan rahatsizlar. Basaramayacaklar, yükselisimizin önünde asla duramayacaklar. Kiliçdaroglu ve IP’çi yoldaslari garibanin degil gafletin, gaddarlarin, gaspçilarin, hiyanet galerisinde teshir edilen bölücülerin yanindadir."

- "Sayin Kiliçdaroglu, kimin tarafindasin?"

Kemal Kiliçdaroglu'nun geçen hafta grup toplantisinda "Osman Kavala, Selahattin Demirtas neden hapiste?" diye sordugunu animsatan Bahçeli, "Her soru kendi içinde bir cevap barindirir ama akil dagilmasi yasayan bu sahis için bunun bir önemi yoktur. Osman Kavala Sorosçudur, Selahattin Demirtas teröristtir, teröristin yeri de hukukun üstün oldugu tüm demokratik ülkelerde demir parmakliklarin arkasidir." degerlendirmesinde bulundu.

"Sayin Kiliçdaroglu, Demirtas’in niye hapiste oldugunu grup toplantisinda milletvekillerine degil, cesaretin varsa sehit analarina sor, yiyorsa sehit babalarina sor, mertsen dul ve yetim kalan vatan evlatlarinin gözlerinin içine baka baka sor." diyen Bahçeli, bir teröristin niye hapiste oldugunu sormanin "teröristin müdafaasi" oldugunu dile getirdi.

Bir teröristin neden hapiste oldugunu sorgulayanin kim olursa olsun sahsini ve siyasetini onunla esitlemis ve özdeslestirmis sayilacagini belirten Bahçeli, "Yani, Kiliçdaroglu, terörist Demirtas’in CHP’nin basina çökmüs gölgesidir. Sayin Kiliçdaroglu, kimin tarafindasin? Kimin kilicini salliyorsun? Sehidin mi, katilin mi? Gazinin mi, caninin mi? Milletin mi, melanetin mi? Sana bu akli kimler veriyor? Kimler seni kukla gibi oynatiyor? Kimin nam ve hesabina konusuyorsun? CHP’ye oy veren tertemiz vicdanli kardeslerim, bu rezilligi nasil hazmedecekler? Atatürk sevdalisi kardeslerim istiklal düsmanlarina nasil göz yumacaklar? Diger yandan IP’e oy veren kardeslerim, HDP’yle, teröristlerle ittifaki nasil içlerine sindirecekler? Kiliçdaroglu, siyasi ahlak ve onur sahibiyse bugün su muammayi açikliga kavusturmak zorundadir: PKK’yi terör örgütü olarak görüyor mu, görmüyor mu? Terörle mücadeleyi destekliyor mu desteklemiyor mu?" sorularini yöneltti.

- "Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani’na kafa yormali"

Kiliçdaroglu'nun amcaliga, agabeylige soyundugunu, bu defa da bürokrasiye ayar vermeye kalkistigini dile belirten Bahçeli, verilen sürenin doldugunu, üstelik bir gün de geçtigini söyledi.

Bahçeli, "Sayin Kiliçdaroglu, ne oldu, heyben doldu mu? Attigin tas yerini buldu mu? Basin göge erdi mi? Senin hukuka bakisin bu mudur? 'O tarihe kadar yapan yapti, kapan kapti, 18 Ekim’den sonra sorumlusunuz' demek mi istiyorsun?" diye sordu.

Kiliçdaroglu'nun, kendi içinde vahim çeliskilerle malul oldugunu ifade eden Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Kiliçdaroglu’nun bürokrasiyi tehdit mesaji vesayetçi bir söylemdir. Bürokraside hata yapan çikacaktir, bunlar tespit edilip ayiklanir. Ancak serefli Türk bürokratini tehdit etmek müstevli üslubudur. Bu üslubun faili ates olsa cürmü kadar yer yakacaktir. FETÖ stratejileri CHP’yi kavramis, IP’i kasnaga çevirmistir. Okyanus ötesinde zillet ittifakinin lobi çalismasini üstlenen, Türkiye husumetini kamçilama arayisinda olan vatan hainlerinin itibarsiz dayanismasiyla siyaset yapanlar, PKK’nin kanli emelleriyle rota tayin edenler bu milletin samarini eninde sonunda kafalarina yiyeceklerdir. Tipki Humeyni gibi, Türkiye’ye gelmesini bekledikleri Fetullah Gülen’e fazla umut baglamasinlar, çünkü teröristbasi Gülen’in geldigi gün, öldügü gün olacaktir.

Ikazla söylemek isterim ki; CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, bürokratlara degil, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani’na kafa yormali, onu fazla serbest birakmaktan sakinmalidir. Sadece bos zamanlarinda belediye binasina ve Istanbul’a ugrayan bu sahsin gezmedigi, gitmedigi yer neredeyse kalmamistir. Gözümüzden kaçtigi sanilmasin, siparis bir senaryo devrededir. Görev sahasi Istanbul’la sinirli olan bu belediye baskaninin il il, ilçe ilçe gezmekteki amaci nedir? Varmak istedigi yer neresidir? Hatta Yunanistan ziyaretine niye ihtiyaç duymustur? Neyin hazirligi içindedir? Kimlerin doldurusuna gelmistir? Basbakanlik hülyalari esliginde eve dönme kulvarina giren IP Baskani, 'Fatih' benzetmesiyle taltif ettigi sahsi nereye, hangi girdaba çekmeyi planlamistir? CHP ve IP oyun içinde oyundur. Birbirlerine güvenmeyen bir ittifaka bu millet hiç güvenir mi? Birbirlerine çalim atmak için firsat kollayan fikirsiz, hedefsiz, ruhsuz ve samimiyetsiz curcuna ittifakina Türkiye teslim edilir mi? Cumhur buna asla 'tamam' demez, millet kökü disarida, özü yabanci baskentlerde olan CHP’sinden IP’ine, HDP’sinden digerlerine kadar zilletin bütün ortaklarina demokrasiyle direnir, geldikleri gibi de yollamasini mutlaka bilir."

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile