Bahçeli: Suriyeli Muhaliflerin Kürtlere Özerklik Vaatleri Bizi Endişelendiriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunus’ta gerçekleştirilen 'Suriye’nin Dostları Konferansı’na katılan Suriye muhalefetinin, Suriyeli Kürtlere yönelik ‘özerklik statüsü verme konusundaki vaatleri ve beyanlarının’ kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Suriye 'deki gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli, Suriye 'de Esed yönetimi ile muhalifler arasındaki kanlı rekabet ve çekişmenin her geçen gün yeni bir boyut kazandığını vurguladı. Bahçeli, şöyle devam etti:

'Şam 'ın üzerinde toplanan kara bulutlar gittikçe koyulaşmakta, uluslararası karışmanın ayak sesleri artık daha net duyulmaktadır. Bu gerçeklerin ışığı altında, Suriye 'nin ve mevcut rejimin uzun süreli ayakta kalması bir hayli zor görülmektedir. Geçen hafta Tunus 'ta düzenlenen 'Suriye 'nin Dostları Konferansı'nda alınan kararlar bir dönüm noktası olmuş ve işleyen süreci daha da hızlandırmıştır. Hatırlarsanız, Libya 'da Kaddafi 'nin devrilmesine ve öldürülmesine giden kanlı süreç, yine böyle bir uluslararası dostlar konferansıyla başlamış ve bu ülke Haçlı pençesine teslim edilmişti. Bugün de Suriye 'nin dostu olduğunu iddia edenler, yeni bir zalimliğin, saldırının ve Şam 'ın düşürülmesinin peşine takılmışlardır. Ayrıca, Tunus 'taki konferans 'ta, Suriye Ulusal Konseyi 'nin meşru bir temsilci olarak tanınması da hedeflenmiş ve muhalefete şartsız destek verileceği duyurulmuştur. Benzer gelişmeler aynısıyla Libya kaosunda da yaşanmıştı. Ancak bizi endişelendiren hususlardan birisi ise muhalif sözcülerin, Suriyeli Kürtlere özerklik statüsü verme konusundaki vaatleri ve beyanları olmuştur. Irak işgalinin ardından oluşan peşmerge yönetiminden sonra, Suriye 'nin de benzer bir akıbete uğraması, güney sınırımızda yeni bir özerk yönetimin ortaya çıkmasına neden olabilecektir. Kamışlı, Cezire ve Halep bölgelerindeki Kürtlerin Irak 'ın Kuzeyine eklenme istek ve çağrıları; Erbil 'i, Lazkiye limanıyla denize bağlayacak koridoru açacak, bu kapsamda dört parçalı büyük Kürdistan 'ın inşa faaliyeti tam kıvamına gelecektir. Geçtiğimiz günlerde, Erbil 'deki bir toplantıda, aralarında, siyasi bölücü BDP temsilcilerinin de yer aldığı bir ortamda dile getirilen görüşleri ve sözde güney-kuzey Kürdistan tasnifini bu minvalde ele almak gerekmektedir.

Gelişmelerden ortaya çıkan bir diğer netice, küresel operasyonların propaganda silahları arasına “dostluk” kavramının da girdiği görülmektedir. Özgürleştirme, demokratikleştirme ve barış getirme iddialarından sonra şimdi de sırayı moda haline gelen “dostlar grubu” oluşturmak almıştır. Esasen artık kimin dost kimin düşman olduğunun bir manası ve kıymeti harbiyesi kalmamıştır. '

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile