Bahçelievler'de Kurban Bayrami Coskusu

Kurban Bayrami’nin ilk günü bayram namazinin ardindan kurbanlarini kesmek için Bahçelievler Belediyesinin hizmete sundugu alanlara giden vatandaslar, randevu sistemiyle sira beklemeden kurban ibadetlerini yerine getirdi.

Kurban Bayrami’nin ilk gününde vatandaslar bayram namazinin hemen ardindan kurbanlarini kesmek için tahsis edilen alanlarda toplandi. Bahçelievler Belediyesi’nin hizmete sundugu Çobançesme Kurban Kesim Alani’na gelen vatandaslar kendilerine verilen randevu ile sira beklemeden kurban ibadetlerini yerine getirdi.

Günlük 250 büyükbas ve bin küçükbas kurban kesim kapasitesi bulunun alanda bir kurban 15 dakika içerisinde kesilerek parçalara ayriliyor. Hijyenik kosullar gözetilerek hizmet verilen kurban kesim alaninda 50 usta kasap ve yardimcilari görev aliyor. Kesilen kurbanliklar hijyenik posetler içerisinde vatandaslara teslim ediliyor. Ayrica Bahçelievler Belediyesi’nin ilgili birimleri kurban kesim süresi boyunca alanin düzeni ve temizligi görevini araliksiz sürdürüyor. Alanda vatandaslarin kurban kesim siralarini beklerken dinlenebilecegi ikram alanlari, araçlari için otopark alani da yer aliyor.

Bayramin ilk günü Bahçelievler’de Kurban satis ve kesim alanlarini denetleyen Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, alanda kurban ibadetini yerine getiren vatandaslarla bayramlasti. Geçen yillarda Kurban Bayrami’ni pandeminin gölgesinde buruk geçirildigini belirten Baskan Bahadir, bu yil normallesmenin de gelmesiyle daha iyi sartlarda bir bayram yasandigini belirtti.

Baskan Bahadir, “Bahçelievler’deki komsularimizin huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi için bu bayramda da ekiplerimizle görevimizin basindayiz. Herkesin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile