Bahçesarayli Çocuklara Bayram Kiyafeti Ve Oyuncak Sürprizi

Bahçesarayli Çocuklara Bayram Kiyafeti Ve Oyuncak Sürprizi

Uluslararasi Dirilis Hareketi Sehit ve Gazi Dayanisma Dernegi ve Vatanseverler Dernegi, kisitli imkanlara sahip Van’daki köy çocuklarina Kurban Bayrami’nda kiyafet ve oyuncak hediye etti.

Uluslararasi Dirilis Hareketi Van Il Baskanligi öncülügünde Bahçesaray’da köy çocuklarina bayramlik kiyafet ve oyuncak dagitimi yapildi. Hayirseverlerin de destegiyle kisitli imkanlarla yasayan köy çocuklarini sevindirmek için yollara düsen vatan severler, önceden irtibata geçtikleri AK Parti Bahçesaray Ilçe Baskani Cumali Sabirli’nin araciligiyla en ücra köylere giderek, çocuklarla çesitli aktiviteler yaparak eglenceli zaman geçiriyor. Yakindan ilgilenip sohbet ettikleri çocuklara çikolata ikraminda bulunan dernek üyeleri ve gönüllüleri, ardindan bayramda giymeleri için pantolon, gömlek ve tisört hediye etti.

IHA muhabirine konusan Uluslararasi Dirilis Hareketi Sehit ve Gazi Dayanisma Dernegi Teskilat Baskan Yardimcisi Serkan Sahinca, Sündüs katliami ve çig felaketi nedeniyle yardim çalismalarini Van’in Bahçesaray ilçesine yaptiklarini söyledi.

Sahinca, “Burada kiyafet, et ve oyuncak dagitimi gerçeklestirdik. Bizde buradayiz, bizde variz demek için geldik. Burada ikamet eden çocuklar da bizim çocuklarimiz, bizde destek amaçli bu tür çalismalari yürütüyoruz. Su ana kadar Kurban Bayrami’nda 387 çocugumuzu giydirdik, 600 oyuncak dagitildi. Yaklasik 2 tona yakinda kurban eti dagittik. Giysi, oyuncak ve kurban eti destegi Almanya teskilatimiz, yurt disi gurbetçilerimiz, Ingiltere, Fransa ve Hollanda’dan geldi. Bizim 9 ülkede teskilatimiz bulunuyor. Buradaki gurbetçilerimizden yardim geldi. Bizde burada organizasyonumuzu yaparak dagitimimizi yaptik. Van’da bir yildir hizmet vermeye basladik. Bu süre içinde odun, kömür, gida, giyim dagitimi gerçeklestirdik. Karsiliksiz bir çalisma yürütüyoruz. Bu dünyaya degil ahirete çalisiyoruz. Is insanlarinin, hayirseverlerin gelip Bahçesaray’i görmesi lazim. Buranin imkanlari çok zor ve çok kisitli. Gelip görüp buradaki çocuklara yardimci olmalari lazim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile