Bahçesehir Koleji, Asya Fizik Olimpiyatina Damga Vurdu

Bahçesehir Koleji, Asya Fizik Olimpiyatina Damga Vurdu

Bahçesehir Koleji Kemerburgaz Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde egitim gören dört ögrenci, Asya Fizik Olimpiyatinda büyük bir basari elde ederek ailelerine ve okullarina gurur yasatti.

Bu yil 23’üncüsü gerçeklestirilen Asya Fizik Olimpiyati, Mogolistan’in Ulan Batur kentinde, 21-28 Mayis tarihlerinde 28 ülkeden 198 yarismacinin katilimiyla düzenlendi.

TÜBITAK BIDEB tarafindan 2202 Bilim Olimpiyatlari Programi çerçevsinde milli takimlarda yetistirilen, aralarinda Bahçesehir Koleji Kemerburgaz Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde egitim gören ögrencilerinde bulundugu genç bilim insanlari, Türkiye’yi uluslararasi sahada temsil etme firsati buldu. Yapilan degerlendirmeler sonucunda, Bahçesehir Koleji Kemerburgaz Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde egitim gören Emir Akdag gümüs, Mehmet Anil Iskesen bronz madalya almaya hak kazanirken, Kaan Dere ile Kutay Kulbak da mansiyon elde etti. Ögrencilerin bu basarisi, ailelerine ve okullarina büyük gurur yasatti.

Ödüle doymuyorlar

Bahçesehir Koleji Kemerburgaz Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi’nin su ana kadar, 45’i Uluslararasi Fizik Olimpiyati’ndan (IPhO) olmak üzere, 126 tane bilim olimpiyati madalyasi bulunuyor. Madalya anlaminda dünyanin fizik olimpiyati açisindan en basarili okullarindan biri olan Kolejin Kemerburgaz Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi’nin on bes yili askin süredir yogun sekilde önem verdigi fizik olimpiyati çalismalarinin basinda, fizik ögretmeni Prof. Dr. Recep Dimitrov bulunuyor. Her yil Türkiye’yi Uluslararasi Fizik Olimpiyati’nda temsil edecek bes kisilik milli takimda mutlaka ögrenci barindiran okulun basarisi, her yil sayisiz madalyanin yani sira MIT, Oxford gibi üniversitelerden gelen kabullerle de tescilleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile