Bahçeşehir Öğrencileri, Amerikan Başkanlık Seçimlerini Yerinde Takip Ediyor

Bahçeşehir Öğrencileri, Amerikan Başkanlık Seçimlerini Yerinde Takip Ediyor

Amerikan Başkanlık seçim kampanyalarını yerinde takip etmek için Bahçeşehir Üniversitesi tarafından oluşturulan ’Political Communication’ programı, öğrencilerle kampanya yöneticilerini, medyadan konunun uzmanlarını ve siyasi danışmanları bir araya getiriyor.

Bahçeşehir Üniversitesi, 2016 Bahar ders döneminde BAU International University Washington DC’de ’Political Communication’ programı düzenliyor. Dersler uygulamalı olarak, öğrencilerin ABD Başkanlık seçim kampanyalarını yerinden izleyerek ve derslere davet edilen siyasi danışmanlar, kampanya yöneticileri, kamuoyu araştırmacıları ve medyadan konuyla ilgili uzmanların katılımıyla gerçekleşiyor. Bu kapsamda, BAU International University Washington’da, üçü Amerika biri ise Türkiye’den olmak üzere toplam dört tanınmış siyasi danışmanın katılacağı bir panel düzenlendi.

GPI (BAU Global Policy Institute) Başkanı Dr. WalidPhares’in yönettiği panelde, Amerikan Başkanlık seçimlerinde adayların uyguladığı iletişim kampanyalarının karşılaştırmalı olarak analizi ve değerlendirmesi yapıldı.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN, SEÇİMLERİ YERİNDE İNCELEMESİNİ İSTEDİK"

Önemli bir faaliyete imza attıklarını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Amerika Kasım ayında seçime gidiyor. Bu başkanlık seçiminde, başkanların kampanyaları ile ilgili bir yıllık süre içerisinde nasıl faaliyet gösterdiklerini, neler yaptıklarını, reklamcılık, iletişim, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler öğrencilerinden oluşan bir grupla, Türkiye’den gelerek yerinde incelemek istedik. Burada, kampanyalarda görev alan hocalar, diğer kişiler düşüncelerini, görüşlerini anlattılar. Öğrencilerimiz hem ders olarak bir dönem buradalar hem de bu kampanyaların içerisinde çalışıp bir kampanya nasıl yönetilir, ne yapılır bunu ders olarak öğreniyorlar. Onun için güzel bir etkinlik oluyor ve güzel bir dönem geçiriyoruz" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ VE BİZİM İÇİN YARARLI BİR PANEL OLDU"

"Washington D.C. bizim ilgilendiğimiz, üzerinde çalıştığımız alanın merkezi" diyen Bahçeşehir Üniversitesi Political Communication Program Direktörü Prof. Dr. Haluk Gürgen, şuanda Amerika’da yoğun bir şekilde başkanlık seçimleri dönemi yaşandığını dile getirdi.

Programı ortamın doğal bir laboratuvarı gibi değerlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Gürgen, "Seçimleri yakından izliyoruz. Bugün beraber olduğumuz panel konuşmacıları da siyasi iletişim danışmanlarından oluşuyordu. Onların önemli bir kısmı Amerikalıydı. Amerikalı konuşmacılar bize yoğun olarak Amerikan başkanlık sistemi üzerinden görüşlerini anlattılar, kampanyaları değerlendirdiler. Dolayısıyla bizim ve öğrencilerimizi için son derece yararlı oldu" diyerek sözlerini noktaladı.

DONALD TRUMP - HILLARY CLINTON KARŞILAŞTIRMASI

Obama’nın seçim kazanmasının temel nedeninin, kendisine ve toplumun o günkü ihtiyaçlarına, Amerika’nın o günkü koşullarına uygun bir strateji ve ona uygun bir mesaj belirlemesi olduğuna dikkat çeken Avrupa Siyasi İletişim Danışmanları Derneği Başkanı Necati Özkan, "Bu mesaj değişimdi ve kendisi de bu konuda çok çalıştı. Bugünlerde ise çok tartışılan bir fenomen olan Donald Trump var. Herkes onu ve seçimi kazanabileceğini konuşuyor. Oysa ki Trump aday olduğunda herkes seçimi nasıl kazanacak diye alay etmişti. Bugün ise Cumhuriyetçi Parti içinde onlarca yıldır görev yapan onlarca adayı geride bıraktı ve bir numaraya yerleşti. Bunun da nedeni yine stratejidir. Donald Trump diğer adaylardan farklı olarak kendisini Amerika’daki göçmen meselesine adadı ve göçmenlerle ilgili bir pozisyon aldı. Bu sayede diğer adayların önüne geçmeyi başardı. Fakat Trump’ın gerçekten kendi partisinin adayı olup olamayacağına, olursa kazanıp kazanamayacağına dair benim çok büyük şüphelerim var. Çünkü ülke nüfusunun bir bölümünü göz ardı ederek ve karşısına alarak yoluna devam ediyor. Amerika seçimleri genellikle yüzde 2’lik 3’lük farklarla kazanılır. Burada da Latin Amerikalı, Asyalı hatta siyahi seçmenleri ve Müslümanları düşündüğünüz zaman, Trump’ın kullandığı stratejinin çok riskli olduğunu söylemek mümkün. Hillary Clinton ise müesses nizam diyebileceğimiz tarzda bir siyasetçi için uygulanacak bir kampanya yürütüyor. Onun şansı ülkedeki herkes tarafından biliniyor olması ve yüksek bir kredibiliteye sahip olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile