Bahçesini Çapalayan Çiftçinin Pulluguna Takilan Küpten Bizans Dönemi Sikkeleri Çikti

Bahçesini Çapalayan Çiftçinin Pulluguna Takilan Küpten Bizans Dönemi Sikkeleri Çikti

Hatay’da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluguna takilan küpten çikan Bizans dönemine ait 22 altin sikkeyi yetkililere teslim etti.

Antakya ilçesi Saçakli Mahallesi’nde traktörle zeytin bahçesini çapalamak isteyen çiftçi Ismet Kaya’nin pulluguna içi altin sikke dolu küp takildi. Pullugun temasiyla parçalanan küpü kontrol eden Kaya, altinlarin çevreye yayildigini fark etti. Kaya, durumu jandarma ekiplerine bildirdi ve bölgeye kolluk kuvvetleri ile müze müdürlügü görevlileri intikal etti. Kontrollerde; altinlarin 22 adet oldugu ve Bizans dönemine ait sikkeler olduklari ortaya çikti. Sikkeler, müze müdürlügü ekipleri tarafindan teslim alinarak koruma altina alindi.

“Bütün akrabalarimiz bizleri aradi, bütün aksam telefonlarimiz susmadi”

Içinden altin çikan küp karsisinda sasirdigini ifade eden çiftçi Ismet Kaya, 22 adet altin sikkeyi ekiplere teslim etmenin memnuniyeti yasadigini belirterek, “Zeytinlerimiz daha iyi olsun diye traktörümüzle bahçeyi sürüyordum. O esnada çapaya bir tane kirik testi denk geldi, inip baktigimda içinde altin vardi. Içinde altin sikke vardi, onlari aldim ve devletimize teslim ettim. Içerisinden 22 tane Bizans dönemine altin sikke çikti. Biz zeytin hasadinin iyi olmasini beklerken topraktan altin sikke hasat ettik bu yil. Memnunuz, devletimiz memnun. Bizler çok sasirdik, mahallede yasayanlar olarak. Bütün akrabalarimiz bizleri aradi, bütün aksam telefonlarimiz susmadi. Devlete teslim etmekle en iyisini yaptin diyenler de oldu, farkli seyler söyleyenler de oldu. Niye teslim ettin, niye kuyumcuya satmadin, daha iyi para ederdi diyenler oldu. Biz tarihimizin ortaya çikmasi için bunlari devletimize teslim ettik. Antakya ilçesindeki Saçakli Mahallemiz tarihi açidan zengin" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile