Bahçıvanlık Meslek Eğitimi

Adana Tarım İl Müdürlüğü’nün İŞ-KUR işbirliğinde düzenlediği sertifikalı Karı-Koca Bahçıvanlık Meslek Eğitimi Projesi başladı. Eğitimi başarıyla tamamlayanların yarısının istihdam garantisi bulunduğu kurs büyük ilgi gördü.

Adana’da Tarım İl Müdürlüğü’nce ilk kez tertiplenen Bahçıvan Yetiştirme Kursu Özler Ziraat A.Ş. Paketleme Evi ve Tesisleri’nde başladı. Projenin başlaması dolayısıyla düzenlenen tanıtım toplantısına Adana Vali Yardımcıları Reşat Özdemir, İbrahim Avcı, İŞ-KUR Müdürü Haşim Meydan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Adana Tarım İl Müdürümüz Fikret Coşkun, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, yetişecek bahçıvanlara iş verecek üreticiler, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, tarımsal üretim potansiyeli bakımından ülkemizin önde gelen illeri arasında yer alan Adana’nın tarımsal yapısının güçlendirilmesi ve rekabet gücümüzün arttırılması için; tarım teknolojilerindeki hızlı gelişmelerin takip edilerek üreticiler tarafından maksimum seviyede kullanılması gerektiğini söyledi. Adana’daki tarımsal işletmelerin dünya ölçeğinde kabul gören üretim ve rekabet gücü yüksek işletmelere dönüştürülmesi ve tarımsal gelişmeleri yakından takip eden, çevreye duyarlı çiftçiler yetiştirilmesini amaçladıklarını ifade eden Coşkun, “Tarım işletmelerinin rekabet gücünün artırılmasında işletmelerin sahip olduğu öz kaynaklar kadar ve belki de daha fazla oranda işletmelerin sahip olduğu işgücü niteliği önem taşımaktadır. Yeterli bilgi ve bilince sahip olan vasıflı eleman bulamayan çiftçiler, işletmelerini randımanlı yönetememekte ve sahip olduğu potansiyeli ve öz kaynaklarını doğru kullanamamaktadırlar. Bu konuda Adana İl Tarım Müdürlüğü öteden beri çalışmalarını sürdürmekle beraber vasıflı eleman bulmakta zorlanan tarımsal işletmelerin, bu sorunlarına çözüm aradıkları tespit edilmiştir. Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüz ve Tünkiye İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliği ile bahçıvan yetiştirme kursunu tertipledik” dedi.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu girişiminde başlatılan, Prof. Dr. Bülent Özekici’nin danışmanlığını yaptığı proje kapsamındaki kursun teorik ve uygulamalı olarak 784 saat olarak planlandığı bildirildi. 98 işgünü sürecek olan eğitim 09 Ağustos 2011 tarihinde sona erecektir. Kursiyerlere kurs müddetince İş-Kur tarafından günlük 15 TL de harçlık ödenecek.

Eğitim öğretim programı içerisinde yoğun olarak verilen pratik bilgilerin uygulamalı eğitime dönüştürüldüğünde kalıcılığının sağlanabilirliği açısından eğitimin; eğitim ve uygulama alanlarının bir arada bulunduğu Özler Ziraat İşletmesinin bünyesinde yapılması uygun görüldüğü, en az ilköğretim mezunu 15-45 yaş grubundaki kursiyerlerin sertifikalı bahçıvanlık mesleği kazanarak iş sahibi olacaklarını kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile