Baka Genel Sekreteri Engin Açıklaması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüttüğünü ve bu doğrultuda sivil toplum örgütleriyle işbirliğine her zaman hazır olduğunu bildirdi.

Engin, Manavgat Ziraat Odası'nın zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulundu. Engin, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık Manavgat Ziraat Odası'nın Taşağıl beldesindeki zeytinyağı üretim fabrikası için ''Manavgatlı Üreticilerden Zeytinyağı Üretim Hamlesi'' başlıklı proje hazırlayarak, BAKA'dan 2011 yılında 300 bin lira destek aldığını bildirdi.

İklim ve toprak yapısı kaliteli zeytin yetiştiriciliğine elverişli Manavgat'ın zeytincilikte gelişmesi ve yağının marka olması için önemli bir projeyi desteklediklerini kaydeden Engin, 16 bin üyesi bulunan Manavgat Ziraat Odası'nın örnek başarıya imza attığını belirtti.

Fabrikadaki teknolojinin yenilendiğine, teknolojiye uygun zeytin sıkım makineleri alındığına işaret eden Engin, üretimin daha hijyenik hale getirildiğini ve üretim kalitesinin yükseltilerek kayıpların önlendiğini ifade etti.

Verilen desteğin olumlu bir yansımasını görmekten dolayı mutlu olduklarını kaydeden Engin, ''Rekabet gücünü artıran Manavgat Ziraat Odası'nın üye üreticilerin gelirlerinin artırılmasını sağlaması bizleri mutlu etti. Yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüten BAKA, sivil toplum örgütleriyle işbirliğine her zaman hazır'' dedi.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de fabrikanın BAKA'dan aldığı destekle günlük kapasitesini 20 tondan 110 tona çıkardığını bildirdi. Manavgat'ın zeytinyağında altın çağını yaşadığını ve bunda BAKA'nın önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Metin, ''Bu yıl 2 bin 500 ton zeytin işlemeyi hedefledik. Ticari bir beklentimiz yok, amacımız çiftçiye daha iyi hizmet sunabilmek'' diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hatice Özdemir
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile