Bakan Akar, Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi'na Katildi

Bakan Akar, Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi'na Katildi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Gürcistan’in Telavi kentinde katildigi Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi’nda, “Üç ülkenin de yer aldigi bu cografya, petrol ve dogalgaz gibi önemli enerji kaynaklarinin isletilmesi ve dünyanin diger bölgelerine ulastirilmasi açisindan hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle bu bölgenin baris ve istikrar içinde olmasi sadece bizler için degil, tüm bölge ülkeleri için de önem arz ediyor” dedi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Gürcistan’da temaslarini sürdürüyor. Bakan Akar, Telavi kentinin Tsinandali bölgesinde 8.si gerçeklestirilen Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi’na katildi.

Toplantinin sonunda bakanlar tarafindan “Üçlü Görüsme Sonuç Bildirgesi” imzalandi, ortak basin toplantisi düzenlendi.



"Bölgenin barisi, istikrari ve gelecegi konusunda neler icra edilebilecegini degerlendirdik"

Bakan Akar, “Degerli kardesim” diye hitap ettigi Gürcistan Savunma Bakani Juansher Burchuladze’nin ev sahipliginde önemli bir toplantiyi gerçeklestirdiklerini dile getirerek, “Kafkasya’nin önemli ülkesi Gürcistan’da yaptigimiz toplantinin ülkelerimiz ve silahli kuvvetlerimiz için önemli faydalar saglayacagina inaniyorum" dedi.

Akar, "Savunma ve güvenlik basta olmak üzere tüm iliskilerimizi toplantilar sirasinda gerek mevcut sekliyle gerekse neler yapilabilecegi bakimindan degerlendirme firsati bulduk. Ayrica Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye basta olmak üzere genis bir perspektifle olaylara bakarak bölgenin barisi, istikrari ve gelecegi konusunda neler icra edilebilecegini degerlendirdik” ifadelerini kullandi.

"Üç ülkenin de yer aldigi bu cografya, hayati bir öneme sahip"

Üç ülkenin bulundugu cografyanin önemine dikkati çeken Bakan Akar, “Üç ülkenin de yer aldigi bu cografya, petrol ve dogalgaz gibi önemli enerji kaynaklarinin isletilmesi ve dünyanin diger bölgelerine ulastirilmasi açisindan hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle bu bölgenin baris ve istikrar içinde olmasi sadece bizler için degil tüm bölge ülkeleri için de önem arz ediyor” dedi.



Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan’in savunma alaninda müsterek is birliginin esas ve ilkelerini belirleyen “Savunma Alaninda Is Birligi Mutabakat Muhtirasi”nin geçen sene imzalandigini hatirlatan Bakan Akar, konusmasini söyle sürdürdü:

“Bu mutabakat muhtirasi islerimizi son derece kolaylastirmaktadir. Özellikle savunma ve güvenlik alaninda çok önemli mesafeler kat etmis bulunuyoruz. Bu çerçevede Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasinda her geçen gün derinlesmekte olan ve kapsami genisleyen iliskilerimizin basta savunma ve güvenlik olmak üzere her alanda çok daha ileri seviyelere gelecegini de bugün yaptigimiz toplantilarda müsahede ettik. Üç ülke arasindaki iliskilerin her geçen gün daha da gelismesinden memnuniyet duyuyoruz. Bunun bölgedeki diger ülkeler için de örnek olmasini temenni ediyoruz."

Kendisine ve heyetine gösterilen samimi misafirperverlikten dolayi bir kez daha tesekkür eden Bakan Akar, Gürcistan’da romantizm akiminin öncüsü sair, ayni zamanda bir asker olan Alexander Çaçavadze’nin sarayinin da bulundugu, düzenlenen müzik festivaliyle isminden söz ettiren Tsinandali’de bulunmaktan duydugu memnuniyeti belirterek Gürcistan halkina selamlarini iletti.

Bakan Akar, “Degerli Kardesim” diye hitap ettigi Azerbaycan Savunma Bakani Hasanov’a da tesekkür ederek dost ve kardes Azerbaycan halkina selamlarini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile