Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Irak Basbakani Muhammed Siya Es Sudani’nin resmi ziyareti kapsaminda Türkiye’ye gelen Abbasi’yi Milli Savunma Bakanligi’nda askeri törenle karsiladi. Abbasi’nin tören mangasini selamlamasi, Seref Defteri’ni imzalamasinin ardindan iki bakan bir görüsme gerçeklestirdi.
Ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ve savunma sanayiinde is birligi konularinin ele alindigi görüsmede, Türkiye ve Irak arasindaki dostluk ve kardeslik baglari ile yüzlerce yillik tarihi geçmise vurgu yapildi.
Görüsmede Akar tarafindan, terör örgütü PKK’nin hem Türkiye hem Irak için tehdit olusturdugu, Türkiye’nin basta Irak olmak üzere tüm komsularinin sinir ve toprak bütünlügüne saygili oldugu, Türk Silahli Kuvvetlerinin hudutlari ve halkini korumakla, terörü bitirmekteki kararliligi dile getirildi.
Milli Savunma Bakani Akar’in ayrica terörle mücadelede hak, hukuk ve karsilikli saygi içinde gerçeklestirilecek is birliginin önemine, Türk Silahli Kuvvetleri ve Irak Silahli Kuvvetleri arasinda karsilikli bilgi ve tecrübe aktarimi ile ortak egitim ve tatbikatlarin artirilmasina, tedarik, lojistik, bakim ve onarim dahil savunma sanayii alaninda is birliginin daha da gelistirilmesine vurgu yaptigi belirtildi.
Bunlarin yani sira Akar’in “asrin felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardindan Irak tarafindan gösterilen dayanismadan dolayi Abbasi’nin sahsinda Irak halkina tesekkür ettigi ögrenildi.
Bakan Akar, Irak Savunma Bakani Ile Görüstü
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Irak Savunma Bakani Sabit Muhammed Said Riza Al Abbasi ile görüstü.



















