İçişleri Bakanı Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile 12 Eylül'de anayasa değişikliği için yapılacak referanduma 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası'nı ziyaret etti. Atalay, ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Polislerin askerlik durumuyla ilgili yöneltilen soruya Atalay, bu konuda bir süredir çalışma yaptıklarını söyledi. Polislerin zaten güvenlik görevi yaptığını hatırlatan ve polislerin uzun süre eğitim yaptığını belirten Atalay, "Dolayısıyla biz onların bu şekilde uzun askerlik yapmasını kaldıracağız. Ama bu konudaki görüşmelerimiz ve çalışmalarımız henüz sonuçlanmadı. Şu anda TSK'da tek tip askerlikle ilgili bir çalışma var. O çerçevede bu konuyu da çalışıyoruz. Bir çözüme kavuşturacağız. Sonbaharda polislerimizle ilgili bu sorun çözülmüş olacak. Polislerin uzun askerlik yapması kaldırılmış olacak. Onda kararlıyız." dedi.
DİĞER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA KARARINI AÇIKLASIN
Anayasa değişiklik paketiyle ilgili referandumda 'evet' oyu kullanma kararı alanlar arasına bir sivil toplum kuruluşu daha katıldığını belirten Atalay, basının bu konuyu çok önemsemesi gerektiğini söyledi.
Başka ülkelerde bu kampanyaların sivil toplum kuruluşları tarafından yürütüldüğünü aktaran Atalay, "Onun için bunun sembolik değeri çok yüksek. Bir sivil toplum kuruluşumuz; 'biz bu kampanyaya, evet katılıyoruz' dedi. Ben diğer sivil toplum kuruluşlarını da davet ediyorum. Herkes çıksın görüşünü açıklasın. Bu kampanyaya katılsınlar." ifadelerini kullandı.
KAPUSUZ: PUSULADAKİ 'HAYIR' BELKİ 'HAYIR' DEĞİL ŞERDİR
Referanduma 'evet' diyen Minibüs ve Halk Otobüsçüleri Odası'nı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise yanında getirdiği oy pusulasını esnaflara gösterdi. Pusulanın üzerinde bir tarafından beyaz 'evet' diğer tarafında kahverengi 'hayır' yazdığını eliyle gösteren Kapusuz, "Aslında burada bir eksiklik var. Bunun 'kabul' veya 'ret' olarak söylenmesi lazım. Buraya öyle yazılması lazım. Belki bu değişikliği yapmakta yarar var. Bundan sonrası için 'kabul' ve 'ret' denirse daha iyi olur. Çünkü buradaki 'hayır' aslında 'hayır' anlamına gelen bir 'hayır' değil belki şerdir." dedi.
Kapusuz'un bu yorumu esnaf arasında gülüşmelere neden oldu. Pusula üzerinde hiçbir siyasi partinin ne adının ne de ambleminin bulunmadığına dikkat çeken Kapusuz, bu anayasa değişikliğinin yapıldığının en güzel ispatı olduğunu ifade etti. Bir seçim değil tercih yaptıklarını hatırlatan Kapusuz, "Yapılan düzenlemeler iyi ise 'evet' demek lazım. İyi değilse 'hayır' demek lazım." şeklinde konuştu.