Bakan Aydın: 'Chp'nin Söylediğini Unutun'

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un ''sivil darbe'' sözlerine, ''CHP'nin söylediğini unutun derim

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un ''sivil darbe'' sözlerine, ''CHP'nin söylediğini unutun derim. Bunun sivil darbe ile veya darbeyle uzaktan yakından ilgisi yok" karşılığını verdi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tunceli'ye hareket etmek üzere geldiği Elazığ Havaalanı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Aydın, bir gazetecinin 3 generalin İçişleri ve Savunma Bakanı tarafından açığa alınmasına ilişkin CHP'nin 'sivil darbe' yorumuna şöyle karşılık verdi:
''CHP'nin söylediğini unutun derim. Bunun sivil darbe ile veya darbeyle uzaktan yakından ilgisi yok. Maalesef Türkiye'de darbe sözü artık rahatsız edeci boyutta yanlış kullanılıyor. Tıpkı vesayet sözünün çok yanlış kullanılması gibi. Buda öyle. Burada bir hukuk devleti var. Bu hukuk devleti ve dolayısıyla hukuk devletinin bir bakıma yerine getirilmesinden sorumlu olan insanlar bir hukuk işlemi yapmışlardır. Yasalarımızda vardır. Yani bakanların görevden alma yetkisi vardır. O yetki hayata geçirilmiştir.
Buna karşılık da yine o yetkiye muhatap olan, dolayısıyla açığa alınan kişiler de zaten yargıya başvurmuşlardır. Yani başı da hukuka uygundur sonu da hukuka uygundur.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile