Bakan Bağış Chp’yi Eleştirdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirerek, “CHP zihniyeti, kendi içinden Türkiye’nin en büyük belediyesine çıkaracak bir aday bulamıyor.

Daha evvel kendi partilerinden kovdukları birini umut kabul edip onu yeniden partiye nasıl getireceklerinin tartışmasını yaşıyorlar” dedi.

Bakan Bağış, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Merkez Mahalle Parkı ve tarihi sandal gezilerinin açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağış, “Eskiden buralardan geçerken burnunuzu tıkamak zorunda kalırdınız. Eskiden Kağıthane İstanbul’un hor görülen ilçelerinden bir tanesiydi, şimdi İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. Eskiden İstanbul hava kirliliğiyle bilinen bir şehirdi, gazeteler kuponla gaz maskesi dağıtırdı. Susuzluk vardı İstanbul’da, trafik sorunu vardı. Trafik sorunu büyük ölçüde çözüldü. Yeni metrolarla tünellerle köprülerle trafik sorunu adım adım ortadan kalkıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiren Bağış, “İstanbul’un Şişli’sinde Türkiye’nin dört bir yanına göz kırpanlara bakın, yaptıklar tek şey kurdele kesmek, ahkam kesmek. Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş zihniyet, sadece ve sadece milleten ayrı düşüp milletin değerlerine hor bakıp kendilerini soyutlamaktan başka bir yere varamıyorlar. CHP zihniyeti, kendi içinden Türkiye’nin en büyük belediyesine çıkaracak bir aday bulamıyor. Daha evvel kendi partilerinden kovdukları birini umut kabul edip onu yeniden partiye nasıl getireceklerinin tartışmasını yaşıyorlar. İşte arkadaşlar Türkiye’nin ana muhalefet partisinin içine düştüğü umutsuzluğun en güzel fotoğrafı. Biz çalışıyoruz, çabalıyoruz, onlar hala birbirlerini yemekle meşguller” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Bakan Bağış, şunları söyledi:
“Kemal bey aman karıştırmayasın. Bu ilçenin adı Kağıttepe değil, burası İstanbul’un yükselen yıldızı Kağıthane. Bu böyle Sosyal Sigortalar Kurumu’nu batırmaya benzemez. Bu yürüyen merdivenlere ters yönden binmeye benzemez. Bu Kenya’ya gidip, 'Somali’ye gittim' diye hava atmaya hiç mi hiç benzemez.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'ne de değinen Bakan Bağış, “Artık bu ülkede kimse kimsenin yaşam tarzına karışamayacak. Bu ülkede yıllarca başörtülü kızlarımıza zulmettiler. ‘Sen üniversiteye gidemezsin, sen okuyamazsın, çalışamazsın’ dediler ama o bacılarımız da yüzde yüz aynı fikirlere sahip olan, aynı siyasi fikriyatı taşıyan erkeklere bir ayrımcılık yapmadılar. Bu aslında büyük bir cinsiyet ayrımcılığıydı ama çok şükür onu ortadan kaldırıyoruz. Bu Demokratikleşme Paketi'nin en önemli maddelerinden bir tanesi yaşam tarzına karışmayı suç haline getirmemiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bağış, konuşmasında Gezi Parkı eylemcilerine de seslenerek, “Kağıthane’nin her yeri yeşilleniyor. Hani nerede o üç beş ağacı bahane edip İstanbul’u, Türkiye’yi birbirine katan, Türkiye’nin faizlerini yükselttiren, huzuru kaçıran, istikrarı bozmaya çalışan kötü niyetliler? Yüreğiniz yetiyorsa Fazlı Başkan'ı tebrik edin.”
Egemen Bağış, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’ı sultan resmiyle kapak fotoğrafı yapan The Economist dergisine de yanıt vererek, “Ekonomist dergisi demokratikleşme paketinden sonra, ‘Büyük reformcu geri mi döndü?’ diye başlık atmış. Büyük reformcu bir yere gitmemişti ki geri dönsün. Sizin gözünüze gezi gazı kaçmıştı” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile