Bakan Bilgin 13 Ilacin Daha Geri Ödeme Listesine Alindigini Duyurdu

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, 1’i kanser ilaci olmak üzere 13 ilaci daha geri ödeme listesine aldiklarini duyurdu. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim oldugunu ifade etti.

Bakan Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Saglik Uygulama Tebligi (SUT) düzenlemesi olmaksizin 4’ü ithal, 9’u imal toplam 13 ilaç için listeye ilave karari verildigini açikladi.

Ilaçlarin SGK ile sözlesmeli eczanelerden temin edilebilecegini bildiren Bilgin, “Ilaçlarin hastalarimiza sifa olmasini temenni eder, vatandaslarimiza saglikli bir ömür dilerim” dedi.

13 ilacin geri ödeme listesine ilavesiyle kullanildiklari tedaviler için yeni alternatifler ve erisim kolayliklari dogdu. Bu ilaçlardan 1’i insan immunoglobulini, 1’i hemofili ilaci ve 1’i kanser, 1’i agri kesici ve ates düsürücü surup, 1’i antibiyotik, 1’i enteral beslenme ürünü, 1’i genel anestezik, 1’i zehirlenme tedavisi ilaci, 1’i parenteral antibiyotik, 1’i eklem ve kas agrisinda kullanilan topikal ilaç, 1’i topikal antifungal, 1’i topikal antiviral, 1’i yanik tedavisinde kullanilan ilaçtan olusuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile