Bakan Bolat Duyurdu Açiklamasi Filistin Hurmasina Gümrük Muafiyeti

Ticaret Bakani Ömer Bolat sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla, Filistin ekonomisine yardim edecek gümrük muafiyetini duyurdu.

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Filistin Milli Ekonomi Bakani ile geçtigimiz Aralik ayinda yapmis olduklari görüsmede alinan kararlari sosyal medya hesabindan duyurdu.

Bakan Bolat, “Filistin Milli Ekonomi Bakani ile geçtigimiz Aralik ayindaki görüsmemizde aldigimiz karar neticesinde Filistin’den yapilan gümrük vergisinden muaf hurma ithalati kotasini 5 bin tona yükselttik. Filistin’in en önemli ihraç ürünlerinden hurmanin Filistin ekonomisine katkisini bilerek, Filistin’in talebinin ötesinde, daha önce 3 bin ton olan miktari 5 bin tona yükselttigimiz Ortaklik Komitesi karari yayimlandi” ifadelerini kullandi.

Alinan karar neticesinde Filistin ekonomisinin görecegi olumlu etkiyi dile getiren Bolat, “Söz konusu kararin Filistin ekonomisine saglayacagi katkinin hayirli olmasini diliyor, her konuda Filistinli kardeslerimizin taleplerini öncelikle ve tüm imkanlarimizi kullanarak karsilamaya devam edecegimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile