Bakan Bozdağ'dan Fehriye Erdal açıklaması

Bakan Bozdağ'dan Fehriye Erdal açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal'ın Brüksel'deki görüntülerini değerlendirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal'ın Brüksel'deki görüntülerini değerlendirdi.

Bozdağ; 'Bir iade talebimiz var gerekirse yeniden yaparız ve bu talebin karşılanması gerekir.'

DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ GEREKLİ

Özdemir Sabancı suikastının faillerinden Fehriye Erdal'ın yeni görüntülerine ulaşıldığı ve Belçika'nın tavrıyla ilgili sorular üzerine Bozdağ, sadece bir ülkenin tek başına terörle mücadele edip sonuç alamayacağını, uluslararası dayanışma ve işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Terörün sadece Türkiye'yi vurmadığını, dünyanın pek çok ülkesini de vurabildiğini, can yaktığını ve pek çok mağduriyetlere yol açtığını kaydeden Bozdağ, terörle hep birlikte dayanışma içinde mücadele edilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Bozdağ, Batı'da bazı ülkelerde teröristlerin, eylem yapanların, karakollara bomba atmış, insanları öldürmüş, başka terör eylemlerine katılmış kişilerin himaye edildiğini gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Özellikle mültecilik statüsü hemen veriliyor. Mültecilik statüsü verildiği için de iade işlemleri yapılmıyor. Ona bir uluslararası hukuku kullanarak himaye sağlanıyor, dokunulmazlık zırhı giydiriliyor. O nedenle biz, her defasında diyoruz ki 'gelin teröristler karşısında birbirimizin ülkelerinde olduğu iddia edilenlerle ilgili sıfır tolerans uygulayalım'. Biz, Türkiye olarak bizden istenenlere karşı nasıl davranıyorsak, Belçika da başka ülkelere öyle davransın.'

Belçika Dışişleri, İçişleri ve Adalet bakanları ile Türkiye Dışişleri, İçişleri ve Adalet bakanlarının bir süre önce Türkiye'de, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun evsahipliğinde bir toplantı yaptığını hatırlatan Bozdağ, toplantıda Fehriye Erdal konusu dahil pek çok konuyu muhatabı Adalet Bakanı ile görüştüğünü, diğer bakanların da muhataplarıyla ayrı ayrı görüştüğünü, sonra da heyet halinde görüşerek konuları tekrar ele aldıklarını anlattı.

Bozdağ, 'Onlardan bunları bir kez daha istedik. Onlar da bize bazı cevaplar verdi.' dedi.

Bakan Bozdağ'dan Fehriye Erdal açıklamasıBelçika'nın bulamadığı Fehriye Erdal'ı A Haber buldu
'BAŞKA BİRİ Mİ TALİMAT VERDİ'


Bozdağ, dün akşam 'Twitter'da 'we love Erdoğan' diye başlayan mesajlaşmanın belli çevreleri nasıl rahatsız ettiğini gördüklerini ifade etti.

Terör örgütleri 'Twitter'ı kullandığında ve müdahale edilmesi talebinde bulunulduğunda 'Twitter'ın 'Biz özgür bir platformuz' diye tavır koyduğunu dile getiren Bozdağ, 'Twitter yetkililerine ben soruyorum; kim talimat verdi, 'we love Erdoğan' 'hashtag'ını kaldırdınız? Bir ülke mi, bir kişi mi, bir terör örgütü mü veya başka biri mi talimat verdi? Merak ediyorum, özgürlük ilkeleri içerisinde 'we love Erdoğan' mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl Twitter'ı rahatsız ediyor? Onun için bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonunun bir yansımasıdır diye düşünüyorum.' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile