Bakan Çağlayan: Bize Hasta Diyen Ülkeler, Şimdi Oksijen Çadırında

Bakan Çağlayan: Bize Hasta Diyen Ülkeler, Şimdi Oksijen Çadırında

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'yi bir zamanlar 'hasta' olarak nitelendiren ülkelerin, şu an kendilerinin hasta yatağında ve oksijen çadırında olduğunu söyledi.

Zafer Çağlayan, Konya’da Kentplaza Alışveriş Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çağlayan, ülkeye yatırım yapan, istihdam sağlayan ve ihracat yapan herkesin hizmetinde olduklarını belirterek, bundan şeref duyacaklarını dile getirdi. Yaklaşık 10 yıldır devam eden AK Parti iktidarının, prensip olarak millete hükmetmeyi değil, milletin hizmetkârı olmayı kendine görev edindiğini anlatan Çağlayan, Türkiye’nin ekonomide kat ettiği başarıya işaret etti. Bir zamanlar Türkiye’ye hasta diyenlerin şu anda kendilerinin hasta yatağında olduğunu ifade eden Çağlayan, “Bakın bugün, geçmişte bize 'hasta' diyenler şu anda birçoğu hasta yatağında, oksijen çadırında. Allah onlara şifalar versin. Bugün Türkiye gelişen ve büyüyen ekonomisiyle, siyasi ve ekonomik istikrarıyla tüm dünyada örnek olacak bir seviyeye gelmiştir.” dedi.

Türkiye’nin dünyada ekonomik başarı gösteren ülkelerin en başında geldiğini kaydeden Çağlayan, şunları kaydetti: "Türkiye gelişen, büyüyen ekonomisiyle inşallah ümit ediyoruz ki daha fazla gelişecek, daha fazla büyüyecek. Şu anda ülkemizde tam 302 alışveriş merkezi var. Ümit ediyoruz ki bu sayı önümüzdeki yıl 360'a çıkacak. Bugün bu alışveriş merkezlerinin perakende sektörüne getirmiş olduğu ticaret hacmi 350 milyar Türk Lirası'na yaklaşmıştır. Binlerce kişinin istihdamı, yapılan ticaret ve üretim Konya’yı, Türkiye'yi önemli bir hale getirmiştir. Şimdi, gelişen Konya, Türkiye'nin gelişen ekonomisi içinde çok önemli ayrıcalıklı bir yere geliyor.'' Açılışa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekillerinin yanı sıra bir çok vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından binlerce vatandaş Kentplaza AVM’ye akın etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile