Bakan Çağlayan Erdemli‘de

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yolsuzluk, yoksulluk ve çetelerle yapılan mücadelenin ardından devletin kasasının dolduğunu söyledi.

Partisinin Erdemli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Başbakan‘ın kendisini Mersin‘de görevlendirmesinden son derece mutlu olduğunu belirten Bakan Çağlayan, "Bu ülkenin çimentosu olan, bu ülkenin temel taşı olan ve bu ülkenin birlik beraberliğinden, bayrağından, milletinden yana olan Yörüklere hizmet etmek, inanın ki 53 yaşına gelmiş biri için, benim için hayatımın bundan sonraki döneminde onurla yerine getireceğim bir görev olacaktır. Hizmet etmeye geldik, size hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Kendisinin 27 yıllık sanayici olduğunu anlatan Bakan Çağlayan, "Beceriksiz siyasetçilerin bu ülkenin çiftçisini, köylüsünü toplumdaki her katmanını, işçisini, memurunu, emeklisini, sanayicisini ne hale soktuklarını ben gördüm, sizlerde gördünüz. Allah bir daha göstermeyecek onları. Milletimiz onlara artık önce sarı kartı gösterdi, anlamadılar. 2002 yılında milletimiz onlara ebediyen kırmızı kartı gösterdi. O partileri tarihteki yerlerine gönderdi" diye konuştu.

AK Parti öncesi dönemde Türkiye‘nin borçlarının gırtlağı aştığını dile getiren Çağlayan, "Dönemin koalisyonu Anavatan, DSP ve MHP. Türkiye‘yi nereden getirip, nasıl bir ekonomik çukurun içine attılar. Milyonlarca insanımızı, işçimizi, nasıl issiz, aşsız susuz bıraktılar. Bugün ülkemizde istikrar var. Türkiye‘nin ekonomisi büyüyor. Dünyada ekonomisi bugün 4 kat büyüyen, ender ülkelerden biri olduk. 8,5 yıl önce, bizden önce bahsetmiş olduğumuz partilerin iktidarda olduğu dönemlerde Türkiye IMF‘e 27 milyar

dolar borçlanmıştı. Türkiye‘de borçlar gırtlağı aşmıştı. Ve Türkiye‘de herkes 100 milyar dolarlık batan bankaların faturalarına maruz kalmıştı. Bakın biz IMF‘nin borcunu ödedik. Ekonomiyi büyüttük, Türkiye‘yi 4‘e katladık" şeklinde konuştu.

AK Parti‘nin iktidara geldiğinde devletin kasasının boş olduğunu belirten Çağlayan, "AK Parti göreve geldiğinde Merkez Bankası‘nın kasasında sadece 25 milyar dolar para kalmıştı. Devletin kakası boşalmıştı. Kimlere gitmişti; üç beş yandaşa. Oysa biz milletimizin parasını kendi namusumuz gibi kabul ettik. Yolsuzlukla mücadele ettik, çetelerle mücadele ettik. Mafyalarla mücadele ettik. Hepimizin kasasını tam 95 milyar dolar dövizle doldurduk" dedi.

Üreticinin bundan böyle üzülmeyeceğini, gerekli tedbirlerin erkenden alınacağının altını çizen Çağlayan, "Narenciye dalında kalmayacak. Domates serada kalmayacak. Artık biz tedbirimizi aldık. Narenciyeye 125 dolarlık teşviki, sizler istediniz biz de verdik. O zaman şimdiden hayırlı olsun. Verdiğimiz desteği önümüzdeki yılda devam ettireceğiz. Hem bunun süresi uzatılacak, hem de teşviki bugünden açıklamış oluyoruz. İhracatçılara söyledik, üreticinin lehine olmayan hiçbir şeyi bana getirmeyin. Bizim için

önce üretici. Domatese verilen, 50 dolarlık teşvikte devam edecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile