Bakan Çağlayan Mersin‘de

Bakan Çağlayan Mersin‘de

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, siyasi partilerin iktidarda yıprandıklarını ancak bu durumun AK Parti için geçerli olmadığını ifade ederek, iktidar olmanın kendilerini daha da sağlamlaştırdığını söyledi.

Bakan Çağlayan, aday gösterildiği seçim bölgesi Mersin‘e seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Adana‘dan kara yoluyla Mersin‘e gelen Çağlayan, Tarsus doğu çıkışı Çamtepe‘de kalabalık bir partili grubu tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. 12 Haziran‘da yapılacak olan seçimlerle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Mersin‘e geçen Çağlayan‘ın ilk durağıysa AK Parti Mersin İl Başkanlığı oldu. Burada partililerle bir araya gelen Çağlayan, hükümet olarak bugüne kadar ortaya koymuş

oldukları çalışmaların yanı sıra gelecek dönemde yapılacak çalışma ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çağlayan, Mersin‘i daha çok yüceltmek adına çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, 12 Haziran itibarıyla seçim çalışmalarının startının verildiğine dikkat çekti. 12 Haziran‘da Türkiye‘nin önemli bir seçim gerçekleştireceğine dikkat çeken Zafer Çağlayan, "Yapılacak seçimin Türkiye‘ye ve Mersin‘e hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Seçimlerin kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yapılacağını anlatan Çağlayan, "Bu çerçevede tüm siyasi partiler gerekli olan çalışmaları ve hazırlıkları yaptı. Bu konuda

yaklaşık 9 yıldır iktidarda olan partimiz, Türkiye‘nin 80 yılda çözemediği sorunları iktidar olduğu 9 yılda çözmüştür. Bu anlamda da Türkiye‘yi ‘Dünya Şampiyonlar Ligi‘ne çıkarmıştır" diye konuştu.

Partisinin yaptığı çalışmalarla halkın takdirini topladığını belirten Çağlayan, iki dönemden bu yana iktidarda olduklarını ve üçüncü dönem içinde halkın desteğini alıp yeniden ‘tek başına iktidar‘ olabilme yolunda oylarını da artırarak emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi. Çağlayan, "Cumhuriyet tarihinde alışık olmadığımız bir dönemi gördük. Partiler iktidarda yıpranır ancak AK Parti ve kadroları yıpranmamış, aksine daha çok sağlamlaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 26. sırada bulunan Türkiye ekonomisini dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline getirdiklerine dikkat çeken Çağlayan, 8 yıl önceki ihracat rakamlarını, bugün sadece iki sektörün karşıladığını vurguladı. Hak ve özgürlükler kapsamında mevcut Anayasa‘yı yeniden yapılandırdıklarını hatırlatan Çağlayan, sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerde vatandaşların insanca yaşamasını sağlayabilmek adına çok önemli aşamalar katettiklerinin altını çizdi.

Mersin‘i Türkiye‘nin en önde gelen ticaret merkezlerinden biri, Akdeniz‘in de parlayan yıldızı yapma çaba ve gayreti içinde olacaklarını belirten Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mersin‘i Akdeniz Havzası‘nın ticaret üssü yapmak için buradayız. Bu anlamda Mersin mesafeler katetti ancak bu yeterli değil. Mersin‘in çok daha ciddi başarılara ihtiyacı var ve Mersin bunu hak etti. Biz de AK Parti olarak Mersin‘de yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalar yapacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile