Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Moskova'da Türkiye, Rusya, Iran Ve Suriye Disisleri Bakanlari Toplanti Gerçeklestirecek'

Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Moskova'da Türkiye, Rusya, Iran Ve Suriye Disisleri Bakanlari Toplanti Gerçeklestirecek'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Moskova’da Türkiye, Rusya, Iran ve Suriye Disisleri Bakanlarinin toplanti yapacagini belirterek, “Amacimiz Suriye’de kalici bir istikrar, baris. Suriye’yi bölmek isteyen, oradan da bize tehdit olusturan YPG, PKK terör örgütleriyle mücadele, mücadelede is birligi ve Türkiye’deki Suriyelilerin, Suriye’ye, geldikleri yerleri evlerine gönüllü ve güvenli bir sekilde dönmesinin saglanmasi” dedi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Antalya’nin Korkuteli ilçesinde muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaslarla bir araya geldi. Burada konusan Bakan Çavusoglu; Moskova’da Türkiye, Rusya, Iran ve Suriye Disisleri Bakanlarinin toplanti gerçeklestirecegini kaydetti.

Toplantinin amacinin Suriye’de kalici bir istikrar ve baris oldugunu aktaran Çavusoglu, “Suriye’yi bölmek isteyen, oradan da bize tehdit olusturan YPG, PKK terör örgütleriyle mücadele, mücadelede is birligi ve Türkiye’deki Suriyelilerin, Suriye’ye, geldikleri yerleri evlerine gönüllü ve güvenli bir sekilde dönmesinin saglanmasi. Insallah yarinki toplantimiz hayirlara vesile olur” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile