Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, G20 Disisleri Bakanlari Toplantisi’na katilmak üzere bulundugu Hindistan’in baskenti Yeni Delhi’de temaslarini sürdürüyor. Bakan Çavusoglu, Meksika Disisleri Bakani Marcelo Ebrard ile bir araya geldi. Görüsmeye iliskin sosyal medya hesabindan paylasim yapan Bakan Çavusoglu, "Ülkemizdeki deprem felaketi Meksika Disisleri Bakaniyla yaptigimiz görüsmenin ana gündemiydi. Meksika’ya deprem yardimlari için mütesekkiriz" ifadelerini kullandi.
Bakan Çavusoglu temaslari kapsaminda Avustralya Disisleri Bakani Penny Wong ile de görüsme gerçeklestirdi. Çavusoglu, ikili iliskilerin ve Ukrayna’daki gelismelerin ele alindigi toplantida, Avustralya’nin deprem yardimlari için mevkidasi Wong’a tesekkür etti.
G20 gündemi
G20 Disisleri Bakanlari Toplantisi’nda insani yardimlar ve afet yardimlari, gida ve enerji güvenligi, terörizmle mücadele, çok tarafliligin güçlendirilmesi ve kalkinma is birligi basta olmak üzere küresel gündemde öne çikan hususlarda görüs alisverisinde bulunulacak.
Bakan Çavusoglu ayrica Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya’nin olusturdugu MIKTA’nin 23. Disisleri Bakanlari Toplantisi’na katilacak.
Bakan Çavusoglu, Meksikali Ve Avustralyali Mevkidaslari Ile Görüstü
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Hindistan’in baskenti Yeni Delhi’de Meksika Disisleri Bakani Marcelo Ebrard ve Avustralya Disisleri Bakani Penny Wong ile bir araya geldi.



















