Bakan Çelik Açıklaması 'FETÖ Bulunduğu Her Ülke İçin Bir Tehdittir'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Atina’da gerçekleştirdiği basın toplantısında, "FETÖ sadece Türkiye için tehdit değildir. FETÖ bulunduğu her ülke için bir tehdittir. Bu onlar açısından zamanlama meselesidir. Nasıl Türkiye’de 40 yıl 50 yıl beklediler, 40-50 yıl hoşgörü ve diyalog üzerinden gittiler. Ama o yolun sonu tanklarla, savaş uçaklarıyla, savaş helikopterleriyle insanları öldürmek oldu. Bunlar her zaman her devletin bir takım kırılganlıkları üzerine, toplumsal fay hatlarını üzerine yerleşirler ve o fay hatlarını tetiklemek için, o kırılganlıklarını hayata geçirmek için uygun zamanı beklerler" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Atina’da basın toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, FETÖ hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini ifade ederek, "Bunların nasıl başka ülkelerde faaliyet yürüttüğünü bunların başka devletlerin içine nasıl sızdığını aslında hoşgörü, diyalog, dini örgütlenme şeklinde ortaya çıktıklarını ama arkalarında terör ajandası olduğunu, o devletlerin içinde bir operasyon yapacak ajanda olduğunu açık bir şekilde ifade ettim. Bu örgütün 40-50 yıllık süreç içinde nasıl örgütlendiklerini, hangi yöntemleri kullandıklarını, insanların önce hoşuna hangi yöntemlerle toplumsal kanallara gidecek yerleştiğini daha sonrada burada nasıl tıkanıklıklar gerçekleştirdiğini ifade ettim. Bunların öteden beri izlediğimiz bir şey için. Ama Batı Trakya’daki Türk toplumunu bölmek için de faaliyet yürüttüğünü biliyoruz. Bazı üyeleri oralarda çeşitli şekillerde faaliyet gösterdiler geçmişte de. Bugün itibariyle da arkadaşlarımızdan bilgi aldım ve hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Batı Trakya içerisinde kendi toplumumuzda soydaşlarımızda bir fitne çıkarmak için faaliyet yürütmeleri gibi bir şey yürütmeleri söz konusu olabilir. Dikkatli, olmalıyız" dedi.

"Cami kapatmak başlı başlına yanlış bir iştir"

"FETÖ sadece Türkiye için tehdit değildir. FETÖ bulunduğu her ülke için bir tehdittir" diyen Bakan Çelik, "Bu onlar açısından zamanlama meselesidir. Nasıl Türkiye’de 40 yıl 50 yıl beklediler, 40-50 yıl hoşgörü ve diyalog üzerinden gittiler. Ama o yolun sonu tanklarla, savaş uçaklarıyla, savaş helikopterleriyle insanları öldürmek oldu. Bunlar her zaman her devletin bir takım kırılganlıkları üzerine, toplumsal fay hatlarını üzerine yerleşirler ve o fay hatlarını tetiklemek için, o kırılganlıklarını hayata geçirmek için uygun zamanı beklerler" ifadelerini dile getirdi.

Fransa’da 20 kadar cami kapatıldığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Camilerin kapatılması doğru bir tutum değil. Eğer orada yanlış bir faaliyet varsa o faaliyeti engellersiniz ya da o kişileri uzaklaştırırsınız. Ama cami kapatmak iyi bir tutum değildir. Bugünün dünyasında son derece yanlış mesaj veren bir tutumdur. Özellikle DEAŞ gibi terör örgütlerini dinler arası çatışmalara oynadığı, bunları istismar ederek taban bulduğu bir dönemde bu tip işlerden uzak durmanız lazım. Bunlar geçmişte bırakılmalı. Cami kapatmak başlı başlına yanlış bir iştir, kilise kapatmak yanlış bir iştir, havra kapatmak yanlış bir iştir. Yanlış faaliyetler yapılırsa demokratik toplum kuralları ve hukuk devleti içerisinde değerlendirmek şartıyla o yanlış faaliyetleri engellersiniz" diye konuştu.

Bakan Çelik açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Camilerde yapılan belli bir toplumu, belli bir dini ya da belli bir etnik grubu hedef alan bir takım çalışmalar söz konusuysa bu çalışmaların engellenmesi konusunda en ısrarcı biz oluruz. Çünkü bunlar bizim dinimizde de zarar vermektedir. Dünyanın ihtiyaç duyduğu diyaloga da zarar vermektedir. Camilerin bu şekilde istismar edilmesi söz konusuysa biz buna zaten karşıyız. Ama her halükarda bir istismar söz konusuyla cami ya da bir mabedin kapatılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile