Bakan Çelik: Başbakanımız Halkıyla Ters Düşen Hiçbir İcraat Yapmamıştır

Devlet Bakanı Faruk Çelik, İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınnmasının sözkonusu olmadığını belirterek, "Başbakanımız hiçbir konuda halkıyla ters düşen hiçbir icraat yapmamıştır." dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınnmasının sözkonusu olmadığını belirterek, "Başbakanımız hiçbir konuda halkıyla ters düşen hiçbir icraat yapmamıştır." dedi.

Bakan Faruk Çelik, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Yunus Emre Spor Kompleksi’nin açılışını yaptı. Kompleksin 10 ay gibi kısa sürede hizmete kazandırıldığını hatırlatan Bakan Çelik, çabasından dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı tebrik etti. Sekiz yılda İnegöl, Bursa ve Türkiye’de büyük hizmetlere imza atıldığını ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi: "Türkiye’de küresel krizi deviren bir hükumet var. İçeride olduğu gibi dışarıda sözü dinlenen bir ülke var. Söz dinleyen Türkiye söz dinleten ülke haline geldi. Bunlar kolay olmadı. Bu kadro köy, kasaba, kent demeden gece gündüz çalıştı. Başbakanından aldığı heyecanla her türlü mücadeleyi verdi. Seçim atmosfer girildiği şu günlerde İşleri değil, eserleri değil seçim öncesi laf vaatlerini duyacaksınız. Boş laflara kulak asmayın. Sekiz yıl önce kırmızı plakalı araçlarla ülkeyi gezemeyenlere sesleniyorum. Bugün bütçede 90 milyar dolar para var. Sen mi biriktirdin ki sen harcayacaksın. Türkiye bu ucuz siyasete pabuç bırakmayacaktır. Biz yatırımlarımızı hesaplı kitaplı ve programlı olarak yapıyoruz. Bir grup kuru vaatlerle vakit geçirmeye çalışıyor. Diğer bir grup parti var. Adı Barış ve Demokrasi Partisi. Bu nasıl barış. Polise taş atacaksın, polise tokat atacaksın. Amaç gerilim politikası. Bu meydanda herkes istediğini rahatça konuşabiliyor. Hizmetleri eleştiremiyorlar. Ne yapacaksın? İşte provokatif hareketler. Bundan nemalanmaya çalışıyorlar. Artık bu oyunlar bozuldu. Bozmaya da kimseye müsaade etmeyeceğiz."

"SEÇİM VESİLESİYLE İNEGÖL HALKININ KAFASI KARIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içine bağlanmasının sözkonusu olmadığını ifade eden Bakan Çelik, "İnegöl Türkiye’de farklı üretken örnek bir şehirdir. Başbakanımız hiçbir konuda halkıyla ters düşen hiçbir icraat yapmamıştır. İnegöl Büyükşehir sınırları içerine alınmıştır şeklinde hiçbir şey yok. Seçim vesilesiyle İnegöl halkının kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Böyle bir durum sözkonusu olmuş olsa ben bunları size nasıl söyleyebilirim?” ifadelerini kullandı.

Alanyurt Beldesi’nin İnegöl’e bağlanmasıyla büyük hizmetler aldığını söyleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Spora ve sporcuya değer veriyoruz. 10 ay önce temelini attığımız bu kompleksin bugün açılışını yapıyoruz. Kim bu şehre bir çivi çaktıysa minnettarım.” diye konuştu.

ORMAN VE İŞLETMESİ FAKÜLTESİ AÇILIYOR

AK Parti’nin Türkiye’de siyasetin merkezi olduğunu kaydeden Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da İnegöl’ün de bütün Türkiye gibi gelişmeden ve kalkınmadan payını aldığının altını çizdi. Kızılcıklı şunları söyledi: "İnegöllüler bugün üniversite hayalini kuruyorsa bu hayalin arkasında yapılan hizmetlerin etkisi vardır. Eğitimde dev yatırımlara imza attık. Bu yıl İşletme, Orman Fakültesini açarak hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Üniversite hayali uzak değildir. Bugün yolsuzluk yapan değil yol yapan iktidar var. Var gücümüzle ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Alanyurt’un İnegöl’e bağlanmasıyla gelen hizmetleri hepiniz gördünüz. Yeşil bir Alanyurt oluşturduk. Merak etmeyin bu hizmetleri artırarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki günlerde buraya Diş Hastanesi’ni taşıyoruz. AK Parti bu hizmetlerle Türkiye’yi büyütmeye devam edecektir."

Törene katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput da, İnegöl’ün tarım, sanayi, tarih ve turizm şehri olduğunu anlattı. Harput, “İnegöl’ü marka şehir yapan İnegöl halkıdır. İnegöl’ü daha yukarılara çıkarmak sizin elinizdedir. Birlik ve beraberlik halinde çalışmayı ibadet sayarak yek vücut içerisinde çalışmalıyız.” şeklinde konuştu. Harput, Başbakan Erdoğan’ın Libya saldırıları ile ilgili tavrını değerlendirirken de, şunları kaydetti: “Başbakanımız bugün Paris’te dış güçlerin haksızca Libya’daki zulme durun diyebiliyorsa halkından aldığı gücünden kaynaklanmaktadır.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile