Bakan Çelik, Memur Konfederasyonları Genel Başkanlarıyla Görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Gerek toplu sözleşmelere katılımda, gerekse imza yetkisinin hakem heyetine verilmesine itiraz konusunda Memur-Sen ve Kamu-Sen`in bir önerisi var" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK`in Genel Başkanları ve sendika üyeleriyle Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hazırlık çalışmaları kapsamında görüştü. Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen görüşmeye, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de katıldı

Bakan Çelik, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede, "Toplu sözleşme dönemini bu yolla açmış olacağız. Uzlaşı sağlanamayan maddeler arasında hakem heyetinin kimlerden oluşacağı, sendikaların toplu sözleşme yetkisinin kimlerden oluşacağı, toplu iş sözleşmelerinde itiraz yetkisinin kimde olacağı, TSK ile emniyette çalışanlar, konfederasyonlar ve tüm alanlardaki örgütlenmelerle ilgili talepler kabul edilmedi" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile