Bakan Çelik: Şer odakları istikları bozamayacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Taksim'de meydana gelen canlı bomba saldırısının Türkiye'nin istikrarını bozmaya dönük yapıldığını belirterek, "Burada yapı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Taksim'de meydana gelen canlı bomba saldırısının Türkiye'nin istikrarını bozmaya dönük yapıldığını belirterek, "Burada yapılmak istenen bu süreç içerisinde kargaşa ortamı oluşturmak ve güven bunalımıdır. Buna da mavaffak olunamayacağını söylüyorum." dedi.

Bakan Çelik, partisinin Bursa il teşkilatı tarafından Merinos'ta düzenlenen 'İl Danışma Kurulu' toplantısına katıldı. Girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, terör örgütünün eylemsizlik kararının devletin nezdinde hiçbir itibarının olamayacağını söyledi. Terör örgütünün kendi aldığı ve yürüttüğü bir takvimin kendilerini bağlamayacağını dile getiren Bakan Çelik, sabah saatlerinde Taksim'de yaşanan canlı bomba eylemini değerlendirdi. Saldırının, Türkiye'nin istikrarına ve birliğine yönelik menhur bir saldırı olduğuna işaret eden Çelik, şöyle konuştu: "Tek teselli şu an itibariyle hayatını kaybeden vatandaş olmayışıdır. Kesin olarak şunu söyleyebiliriz; Türkiye'nin istikrarını bozmaya dönük bir faili meçhul saldırı bizim dönemimizde kalmadı. Şer odakları ve millete bu tezgahı kuranlar, hiç kimseninin endişesi olmasın ki, siyasi istikrar Türkiye'de bozulamadı. Ekonomik istikrar da sağlıklı gidiyor. Burada yapılmak istenen, bu süreç içerisinde kargaşa ortamı ve güven bunalımı oluşturmaktır. Buna da muvaffak olunamayacağını söylüyorum."

"DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARINI 7- 8 AY SONRA MASAYA YATIRACAĞIZ"

Bakan Çelik, bir soru üzerine başörtüsü konusunda son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu konu, muhalefetin zikzaklarıyla dolu olduğu bir konu. Muhalefet sağlıklı bir yol izlemedi. Dolayısıyla köklü değişmelerin, köklü reformların, demokrasi çıtasının daha da yükseltileceği bir anayasa değişikliği 2011 seçimlerinden sonra masaya yatırılacak. Bütün partiler de buna 'evet' diyor. Böyle bir süreç önümüzde var. Demokratikleşme konusunda atılması gereken adımları 7- 8 ay sonrasında masaya yatıracağız."

CHP'nin Cumhuriyet resepsiyonlarına katılmamasının sorulması üzerine Bakan Çelik, cumhurun kararının ortada olduğunu ve başkomutanın da belli olduğunu belirterek, "O halde bu kadar olup bitenlerden sonra yeni bir tartışma alanı açılmasını doğru bulmuyorum. Türkiye huzur istiyor. Türkiye ileri gidiyor. Çağdaş dünyayla bütünleşmeye çalışıyor. Kendi içimizde sorun açmayalım." karşılığını verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile